Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
 
 
Anglaterra i Escocia (Estiu 2011) Per ACA 20 Xavier i Montserrat (Sants-Barcelona)
Illes Orcades. Escòcia
Stonehenge. Anglaterra
Major Oak. Anglaterra
Howard Castle. Anglaterra
Fountains Abbey. Anglaterra
Mur Hadriano. Anglaterra
Castell Alnwick. Escòcia
Edinburgh. Escòcia
Dunnotar castle. Escòcia
Highland Games a Ballater
Highland Games a Ballater
Vaques de les Highlands
Urquhart castle. Escòcia
Drumnadrochit. Escòcia
Canal Caledonia. Fort Augustus
Standing Stones. Illes Orcades
Castell Yesnaby. Illes Orcades
Skara Brae a illes Orcades
Skiba Geo a illes Orcades
Durness. Escòcia
Eilean Donan castle. Escòcia
Kilt Rock. Illa Skye. Escòcia
Dunvegan a illa Skye. Escòcia
The Cuillins a Illa Skye
Mallaig. Escòcia
Glenfinnan. Escòcia
Ben Nevis. Escòcia
Ben Aan. Escòcia
Stirling. Escòcia
Stirling. Escòcia
Falkirk Wheel. Escòcia
Chester. Anglaterra
Londres. Anglaterra
Londres. Anglaterra
Londres. Anglaterra
Londres. Anglaterra

ANGLATERRA I ESCÒCIA. ESTIU 2011

Aquest viatge l’hem fet dos adults i dos adolescents, durant 21 dies a la Gran Bretanya, més 2 dies d’anada fins a Calais i 2 de tornada de Calais a Barcelona, del 3 al 29 d’agost i hem recorregut 7257 Km.

Les autopistes al Regne Unit són gratuïtes.

Cal recordar que se circula per l’esquerra.

Si passeu per Londres, consulteu aquesta pàgina web http://www.tfl.gov.uk/roadusers/congestioncharging/ , per conèixer quina zona és considerada de pagament a la zona centre (congestion charge) i també consulteu aquesta altra pàgina web  http://www.tfl.gov.uk/roadusers/lez/2544.aspx , per coneixer quina zona és considerada com a zona de baixa contaminació (low emission zone) i saber si el vostre vehicle ha de pagar per ser considerat com a massa contaminant, o bé l’has de registrar a Transport for London, enviant uns formulari a lezregistrations@tfl.gov.uk, perquè l’autoritzin a circular sense haver de pagar.

 

ITINERARI PRINCIPAL:

Barcelona- Calais - Dover- Stonehenge - Òxford- Sherwood Forest - Howard Castle - Fountains Abey - Hadrians Wall -  Castell de Harry Potter (Alnwick) - Holly Island - Rosslyn Chapel- Edinburg - Dunnotar caslte a Stonehaven - Crathes Castle Highlander a Ballater – Crampians - Destil·leria Glenfidich a Dufftown - Loach Garten a Boat on Garten - Loch Ness a Drumnadrochit - Fort Augustus (canal de Caledonia) – Scrabster -

Illes Orcades- punta John o’Groats - Duncansby Head - Durness - illa d’Skye – Mallaig – Glenfinnan (viaducte tren Harry Poter) - Fort Williams -

Ben Nevis - vall del Glen Coe - llac Katrine – Stirling - Abadia de Melrose – Londres – Canterbury – Dover – Calais – Barcelona.

4.8.11

Dover. Al baixar del ferry que ens ha portat des de Calais (França), dormim en un pàrking a Dover, molt a prop del port, a Saint James Street N 51.12517º E 1.31654º. Tranquils, però amb soroll de gavines i cotxes de fons.

5.8.11

Stonehenge. El pàrking de cotxes s’ha quedat petit, està pendent fer un nou centre d’acollida. Nosaltres aparquem passat el pàrking, en un camí amb altres autos i anem caminant fins a les pedres. L’entrada val 20 ₤ però valorem que no val la pena entrar i ens ho mirem des de la tanca. La veritat és que és impressionant.

Òxford. Ens aparquem al  Park & Ride Redbridge  N 51º 43’ 46.73’’  W 1º 14’ 55.00’’. Hem de demanar que ens obrin la zona d’AC, ja que el pàrking té limitada l’alçada; hem de marxar abans de les 19h perquè tanquen (no hi deixen dormir).  N’hi ha 5 al voltant d’Òxford. Agafem l’autobús nº300 fins al centre.

Sherwood Forest. El bosc de Robin Hood. Dormim al pàrking del centre de visitants N 53.20066° W 1.06302°.

6.8.11

Sherwood Forest. Passegem pel bosc i veiem el Major Oak, un roure centenari. A les 10h comencen a cobrar l’accés al pàrking però nosaltres ja en sortim .

Howard Castle. 33₤ tiquet familiar. És majestuós i elegant, tant l’interior com l’exterior i va ser l’escenari de rodatge d’una coneguda sèrie. Aquest palau no té res a veure amb Harry Potter.

Fountains Abey. Arribem que ja han tancat, així que ho deixem per l’endemà. Ens aturem en un càmping a prop de Ripon: River Laver Holiday Park. 22₤ els 4 amb electricitat. N 54.13293°  W 1.54646°.

7.8.11

Fountains Abey. Obert de 10 a 17h. Visitem l’abadia i els jardins Studley Royal. Fa sol i la passejada per les runes i els jardins és molt agradable. Val molt la pena.

A la tarda veiem l’ Hadrians Wall. És el mur que va construir l’emperador romà Adriano  per protegir les terres romanes de les invasions dels bàrbars del nord. Visitem diferents trams entre Greenhead i Simonburd. A prop d’aquest últim visitem les ruïnes d’un campament militar romà (Housesteats Roman Ford); aquí s’ha de pagar l’accés. El pàrking també s’ha de pagar, 3 ₤, però serveix per tot el dia en els diferents pàrking de l’Hadrian’s wall.

Acabem la visita ben xops. Ens dirigim cap el castell on van filmar els exteriors de la pel·lícula de Harry Potter. Dormim al pàrking del castell a Alnwick.

8.8.11

Ens em adormit amb el so de la pluja i ens llevem igual. Traiem les entrades (força cares) del castell i decidim no visitar els jardins. El recinte obre a les 10h. Visitem els exteriors  i les luxoses estances interiors dels ducs. La visita està pensada com a parc d’activitats per passar tot el dia si vas amb nens; fins i tot hi ha una classe de vol amb escombra.  Al sortir ens arribem caminant al poble i aprofitem per comprar fruita i segells.

Seguim la ruta i parem a dinar davant de Holly Island i la veiem de lluny. Decidim no anar-hi tot i que la marea està baixa i  per tant s’hi pot accedir per carretera.

Després anem amb presses a la Rosslyn Chapel pensant que tanquen a les 17h, però al arribar veiem que tanquen a les 18h amb l’última entrada a les 17:30. El pàrking d’autos està passat el de cotxes. En aquesta bonica capella s’ubica l’escena final de El Codi Da Vinci.

Agafem direcció a Edimburgh, i de camí, encara a Roslin, parem a omplir aigua en una benzinera. Parem a dormir al Park & Ride de Herminston, gratuït, junt amb altres autos. Demà agafarem l’ autobús nº34 per passar el dia a Edinburgh.

9.8.11

Hem dormit tranquils. Edinburgh.

Finalment agafem l’autobús nºX25 i tornarem amb el nº 25. 1’70₤ els grans i 0’30₤ els nens. Baixem a Princes Street i travessem el parc per pujar al castell. A l’entrada hi ha les grades preparades pel Tatoo Festival que té lloc a l’Agost. Comprem l’abonament Explorer Pass que permet visitar 78 llocs d’interès d’Escòcia. Té una durada de 14 dies i d’aquests, el pots fer servir 7 dies (pots visitar varis llocs en un mateix dia). També hi ha la modalitat de 7 dies de durada. Agafem doncs el 7 Day Family Pass (per 14 dies: 68₤). Amb aquest abonament et fan descompte en l’audioguia. Val la pena visitar primer les joies de la corona perquè després trobes cua. Veus el ceptre, l’espasa, la corona i la rèplica de la pedra del destí; l’original és a Londres. Destinem 2 hores a visitar el castell. En sortir entrem a la torre que conté la cambra fosca; és curiós de veure i els nens passen una bona estona en les diferents sales d’enganys visuals. Al sortir ens trobem en el High Street o Royal Mille. Està ple a vessar de grups de nois i noies que fan espectacles o fan reivindicacions. No hem entès massa l’objectiu de tot plegat; sembla que a l’agost aquest carrer sempre és ple a vessar de gent. Després de dinar continuem passejant i comprant souvenirs. A la ciutat nova ens acostem fins a Charlotte Square per visitar la casa nº 7, casa georgiana oberta al públic, però arribem tard. Tanquen a les 17.00h!! (última entrada a les 16:30).

Decidim allunyar-nos d’Edinburgh i anem a dormir a una reserva d’animals, Wildlife Reserve a Dunkel on hi ha el pàrking del centre d’atenció al visitant al costat de llac. N 56.5735º W 3.562557º.

Avui ens ha fet sol.

10.8.11

Ens llevem amb pluja i no ens abandonarà en TOT el dia. Anem fins a Dunnotar caslte a Stonehaven. Està en runes, però és curiós de veure el castell dalt d’un turó i els penya-segats. Amb el temps que tenim és feréstec, però la vista és fantàstica. Si en comptes de pluja i vent hagués fet solet , hauria estat agradable i tot. Ens acostem al poble i anem a dinar en un restaurant al port;  unes 90₤ els quatre amb entrants i plat principal de peix, postres i cafè.

Anem a Crathes Castle però arribem tard per 10 minuts. L’última hora d’accés és a les 16h. Anem fins a Ballater i ens aparquem al centre del poble en un pàrking amb WC. L’endemà hi ha Highland Games. (Consultar calendari dels pobles on es fan els Highland Games i la data en que els fan http://www.shga.co.uk/map.php ).

11.8.11

A les 12h comença la cercavila de gaiters que inaugura els Highland Games de Ballater. Això sol ja és espectacular però entrem dins el recinte i continua la festa: llançament de troncs, de martell, de pedra, .... per uns homenots mot grans i forts amb faldilles. També balls típics escocesos, curses d’atletisme, i a la tarda concurs d’estirar la corda (amb molta estratègia). No trobem el moment de marxar; ens agrada molt i hem passat un dia agradable malgrat el fred. Finalment marxem a les 17.00h. El cel ha estat molt núvol però no ha plogut.

Ens dirigim cap a Dufftown, i de camí creuem els Crampians, muntanyes pelades amb estacions d’esquí. Baixant ens aturem a fer fotos a les vaques peludes típiques d’Escòcia. A Dufftown ens aparquem en un pàrking amb WC gratuïts (N 57.446002°  W 3.12703°). Primer omplim aigua a la benzinera del poble, que tanca a les 19.00h. (són les 18:30 però el senyor ha estat molt amable).

12.8.11

A poc més d’1 km hi ha la destil·leria de Glenfidich (Vall dels cèrvols en gaèlic). La visita, gratuïta, comença amb un audiovisual, amb auriculars, en espanyol, on t’explica l’origen de l’empresa familiar, i després una guia t’explica l’elaboració del whisky; a nosaltres ens han col·locat en el grupet de la guia que sap espanyol, però la veritat és que costa una mica d’entendre. Per acabar t’ofereixen una degustació de whisky, i la botiga, és clar.

Sortint del Glenfidich, ens dirigim cap Boat on Garten on ens desviem cap al Loach Garten per  passejar una mica ( N 57.24358° W 3.706555°)  i després anem al Centre d’interpretació del park 6₤ els quatre. Disposa de cameres que enfoquen constantment al niu dels ospreys (un tipus d’àguila) Ospreys Centre National Reseve (RSPB). Seguim la ruta direcció el Loch Ness. Creuem Inverness i parem al càmping-hípica Borlum Park a Drumnadrochit, situat entre el centre d’interpretació del llac i el castell de Urquhart. 23₤ els quatre amb electricitat (no és cap meravella).

13.8.11

Aprofitem que fa sol i fem una passejada a cavall, 23 ₤ per persona.

Visitem el castell de Urquhart (entra amb l’Explorer Pass). El pàrking és petit. Fem moltes fotos al llac i el castell però no veiem al Nessi.

Anem fins al centre d’informació a Drumnadrochit i dinem en una terrasseta del davant. Havent dinat visitem el Centre d’interpretació del Loch Ness (24₤ els quatre, tanquen a les 18h). És una turistada i t’expliquen els misteris del Nessi i les investigacions que s’han fet al llac. Vas passant per sales amb un audiovisual a cada sala. És en anglès però hi ha un full explicatiu en castellà.

Després anem fins a Fort Augustus amb 4 rescloses per salvar el desnivell del canal de Caledonia amb el llac. Aquest canal, permet travessar Escòcia navegant, de Inverness a Fort William, gairebé 100 Km., sense haver de patir les inclemències del mar. Han aprofitat la gran quantitat de llacs que hi ha, degut a una falla de l’escorça terrestre, la Great Glen i només han hagut d’unir-los amb canals i rescloses. Després de veure l’espectacular muntatge de les rescloses i aprofitat per fer quatre compres ens dirigim a Carbisdale Forest Park a Culrain amb la intenció de veure l’alberg castell que hi ha dins, però estava tancat per obres. Vam dormir en un pàrking en el mateix bosc. Feia una mica de basarda, degut a que una part del bosc estava cremat, però vam estar molt tranquils.

14.8.11

Anem directes a Scrabster perquè volem agafar el ferry de les 12h que ens portarà a les illes Orcades, concretament a la illa de Mainland. Deixem per la tornada veure la punta John o’Groats.

Un cop a l’illa de Mainland, al port de Stromness anem a veure les Standing Stones of Stennes N 58.99398º W 3.20775º i el Ring of Brodgar de l’època neolítica N 59.0020° W 3.2287°. No és tant espectacular com l’Stonehenge del sud d’Anglaterra però la visita és més tranquil·la i et pots acostar a les pedres. Després anem al Maeshowe (totes les visites que fem a l’illa ens entren amb l’Explorer Pass), un sepulcre, també del neolític, molt ben conservat. Al arribar ens assabentem que les visites són guiades amb grup reduït i fins a les 19h no hi ha places (obre de 10 a 16h i de 18 a 20h, una visita cada hora) Reservem per les 19h i mentrestant visitem la part sud de l’illa. Veiem els dics fets en època de Churchill a la segona Guerra Mundial per evitar que entressin els submarins alemanys. També veiem la Italian Chapel N 58.88968º W 2.89005º, feta pels presoners italians retinguts en els camps i destinats a fer els dics.  A l’illa que hi ha més al sud, quasi a Burwick hi ha Tomb of Eagles , un altre sepulcre que es visita; però decidim no fer tants km. i faríem tard per la visita del Maeshowe de les 19h. El Maeshowe és realment interessant,  tot i ser en anglès (et faciliten un petit escrit en castellà). En sortir, quasi a les 20h anem al càmping d’Stromness, 15’65₤ els quatre amb electricitat. Demà visitarem la part nord de l’illa.

15.8.11

Camí d’Skara Brae ens desviem cap a Yesnaby per veure els penya-segats i el castell de Yesnaby que és una pedrota aïllada del penya-segat en forma de torre (per veure-la bé li has de donar la volta) Resulta una caminada agradable i un paisatge espectacular. Després anem a les ruïnes neolítiques d’Scara Brae, molt ben conservades perquè van quedar colgades per la sorra durant segles i ja al s XIX una tempesta va deixar al descobert les cases i passadissos. Val la pena. Al costat de les runes hi ha la Skaill House, casa senyorial de l’illa, l’amo de la qual va descobrir les runes l’any 1850 a les seves terres. En sortir anem a Birsay on dinem en un tea room- granja ecològica (al final, final del carrer). Mentre dinem va baixant la marea i a la tarda ja podem arribar al far, que és en una illa on només es pot arribar caminant quan hi ha marea baixa i al Brough de Birsay(s XI i XII) restes d’un assentament noruec. El lloc, amb els seus penya-segats és espectacular, així com la caminada fins Skiba Geo (després d’haver tornat a terra ferma), una zona de ports naturals recés de pescadors i una estructura òssia de balena, que sembla ser que antigament era un lloc de culte dels pescadors. D’aquí anem fins a Evie per anar al Broch de Gurness N 59.122° W 3.078°, unes ruïnes del s. I a C amb una torre central i tot de cases al voltant i una “muralla” que ho envolta (recorda les ruïnes de Scara Brae). Arribem fora de l’horari de visita però l’accés és obert. Anem a dormir molt a prop en un pàrking amb WC i platja de sorra i un petit moll, ideal per pescar (Aïkerness Beach).

La gent és molt amable, massa amable, una noia ens truca a la porta, a les 22.00h i ens deixa anar una parrafada en anglès; finalment entenem que una colla d’amics estan preparant una festa a la platja per demà a la tarda i ens avisa que no ens espantem.

16.8.11

La gent és molt amable, massa amable. Al matí, una noia ens truca a la porta a les 7:30 am per dir-nos que tanca els lavabos. No he sigut capaç de dir-li res, adormida com estava. M’ha dit: - OK? -  No calia tanta amabilitat, oi?

Tornem cap a Stromness per agafar el Ferry de tornada a Scrabster.

Un cop a terra ens arribem a la punta John o’Groats, on hi ha tot un complex de cafès i restaurants no gaire ben posats; el paisatge tampoc té gaire interès. El que realment val la pena és arribar-se a Duncansby Head, a pocs Km., on hi ha un far. Des d’allà camines 5 minuts i arribes a una entrada de mar amb els seus penya-segats on veus un munt de nius de gavines amb els seus polls i una mica més enllà, envoltats de prats verds i bens, tens la visió d’uns penya-segats i dos roques enormes punxegudes, els Stacks of Duncansby, arran de costa. Preciós; sobretot si està acompanyat de sol.

Ens encaminem cap a Durness, per una carretera horrible plena de “passing places”, espai per poder-te creuar amb els vehicles que van sentit contrari,  ja que la carretera és estreta. El paisatge és pelat però molt “xulo”, amb fiords, que a Escocia es diuen loch, igual que els llacs. Arribant a Durness trobem vistes de platges paradisíaques; llàstima de la pluja. Ens quedem al càmping de Durnes, Sango Sands, davant d’un penya-segat i a sobre d’una platja preciosa de l’abadia de Sango. N 58.57010° W 4.74242°.

17.8.11

Anem fins Smoo Cave a 2 minuts del càmping; una cova arran de mar amb una cascada a l’interior.  Fan recorreguts en barca de 20’, però com que ahir va ploure poden haver vingudes d’aigua de les muntanyes i està tancat. Ens dirigim cap a l’illa d’Skye. De camí parem a estirar les cames a les gorges i cascada de Measach on aprofitem per dinar. Abans d’entrar a l’illa d’Skye, pel pont a Kyle of Lochalsh, visitem el Eilean Donan Castle a Dornie.

Arribem a Skye plovent, passem per Portree (ciutat més important de l’illa), no trobem on aparcar i seguim. Veiem des de la carretera el Old man of Storr i seguim fins Kilt Rock (impressionant penyassegat). Dubtem si dormir allà mateix, en el pàrking, però al ser un lloc tant turístic decidim marxar. Seguint la carretera trobem molt a prop un campside, l’Staffin Camping & Caravaning a Clach.

18.8.11

L’objectiu del matí és anar al castell de Dunvegan per veure la colònia de foques que hi ha molt a prop i que s’hi arriba en barca des dels jardins del castell. Per arribar-hi decidim creuar el massís del Quiraing. Les referències que en tenim diuen que l’accés és difícil pel gran pendent que hi ha, però que el paisatge és curiós. L’ascens consta de tres corbes amb fort desnivell que pugem sense dificultat i un cop dalt és ben pla.

Per accedir al recinte del Castell de Dunvengan  has de pagar l’entrada als jardins (21₤) o una entrada combinada de jardins i castell. Un cop a dins, anem a buscar les barques per fer el tourper veure les foques (no entra amb el preu de l’entrada). La visita a la colònia de foques ens ha encantat a tots quatre ja que t’acostes molt, a 3m,  i pots fer moltes fotos de primers plans de les foques; que semblen no immutar-se.

Després ens dirigim a Glenbrittle per veure els Cuillins Hills (les muntanyes més altes de l’illa, de més de 1000 m. d’alçada) amb un núvol gris i espès enganxat a sobre. Al final de la dolenta i llarga carretera  arribes a una bonica platja sense núvol a sobre; és un bon punt d’inici d’excursions pel massís i també hi ha un campsite molt senzill. Nosaltres hi dinem i fem 4 fotos. Després ens dirigim cap a Armadale Pier per agafar el ferry que ens torna a l’illa gran. Al port hi ha una empresa per anar a veure balenes i dofins. Agafem el ferrry (40₤) a les 18:40. Parem a dormir en un càmping (n’hi ha molts) entre Mallaig i Arisaig, una zona amb boniques platges de sorra. La carretera és plena de pàrkings amb cartells: No Overnight.

19.8.11

Anem fins a Glenfinnan on hi ha un monument i una exposició en memòria dels defensors de la causa Jacoita que forma part del National Trust for Scotland. Des del pàrking (2₤) es veu el viaducte i el tren històric de vapor que surt a la pel·lícula de Harry Potter. Per un caminet enfangat al costat del museu puges (5 minuts) a un turonet i des d’allà pots veure una bona perspectiva del viaducte i del tren de vapor. A les 10:55  vam veure passar el tren, que segons sembla només passa un cop al dia.

Vam anar a Fort Williams al centre d’acollida del Ben Nevis des d’on fem una petita excursió seguint el camí de pujada al cim del Ben Nevis (1344m.), que és la muntanya més alta de les illes britàniques. A la tarda aprofitem per fer compres i després ens dirigim cap a Kinlochleven (antic poble de l’alumini) on dormim en un pàrking sota una pluja fina.

20.8.11

Ens llevem amb el cel tot tapat però decidim fer una petita excursió, que surt del mateix pàrking. Seguim les indicacions blaves i a 10 minuts trobem una cascada.

Altre cop en ruta, ens dirigim cap a la vall del Glen Coe fins arribar als Trossachs. Allà anem fins al llac Katrine, famós per la vida del personatge Rob Roy i les novel·les que va inspirar. Vam fer una volta pel llac amb l’antic vaixell de vapor Sir Walter Scott (38₤ els quatre). A la tarda molt a prop del llac parem en un pàrking N 56º 13’ 57.72’’ W 4º 24’ 23.4’’, des d’on pugem al cim del Ben A’an de 600 metres  (1h 30m) amb unes vistes espectaculars del llac Katrine. L’excursió val molt la pena; tot i ser intensa, pel desnivell a superar, és molt agradable.

Després ens dirigim cap a Stirling tot buscant càmping, però buscant, buscant arribem a Stirling i aprofitem per veure el monument a William Wallace en commemoració a la batalla guanyada als anglesos. Tenim referència que aquí és un bon lloc per dormir però necessitem urgentment buidar el cassette així que seguim buscant càmping. Ens costa trobar càmping amb places lliures, finalment acabem al càmping The Woods a Alloa (a pocs quilòmetres d’Stirling). És el càmping més car que hem pagat fins ara 28₤.

21.8.11

Ens dirigim al castell d’Stirling amb l’auto i aparquem en un carrer proper al castell, en zona blava, però que al ser diumenge és gratuït. Després veiem que també es pot aparcar al mateix castell en un pàrking gran, però que s’acaba omplint. Fem la visita al castell (entra amb l’Explorer Pass) amb audioguia inclosa en l’entrada. En sortir, pots pujar el turonet que hi ha al cementiri del costat del castell i tens una bona perspectiva per fer fotos. Dinem en un coffee al costat d’on tenim aparcada l’autocaravana, un sandvitx amb amanida, i seguidament seguim la ruta cap a Falkirk, per veure el Falkirk Wheel N 56.0008° W 3.83905°, un espectacular ascensor de vaixells que uneix el canal que va de Glasgow a Edinburgh amb el canal de Caledonia, entre els que hi ha un desnivell de 24m. Anys enrere feien falta 11 rescloses, per  superar el desnivell.  Des del pàrking es pot pujar un turonet on veus el tunel per on arriben els vaixells procedents d’Edinburgh i que accedeixen al Wheel.

Ens dirigim cap a l’abadia de Melrose on passem la nit al pàrking que hi ha davant mateix de l’abadia N 55.59878º  W 2.71898º.

22.8.11

Visitem l’Abadia de Melrose amb audioguia inclosa en l’entrada. Una abadia amb molta història i amb molts combats degut a la seva situació fronterera entre Escòcia i Anglaterra.

A uns 3 km. hi ha la casa de Walter Scott (Abbotsford House) a Abbotsford, un barri de Melrose. Casa senyorial curiosa de veure.

Ens anem acostant cap a Londres però de camí fem una parada a Chester. Ens ha costat molt trobar aparcament doncs a tot arreu hi ha limitador d’alçada, finalment aparquem al costat de la catedral en un pàrking on les autocaravanes només és permès de 6 p.m. a 7 a.m. pagant 1‘5₤ (hi ha limitador d’alçada però no està posat) N 53.19176° W 2.88888°. Volem veure la catedral però és tancada (tanca a les 17h), passegem per la zona antiga amb boniques façanes i galeries porxades dins les cases, els anomenats “the rows”, centres comercials a cobert.

Seguim acostant-nos a Londres, ja que volem entrar al càmping al matí per trobar lloc. Avui però, també hem de dormir i cap lloc ens semblava bo; finalment, ja tard, parem a Swinford en un càmping i al estar tot tancat ens quedem a dormir a l’entrada (15₤) N 52.40594° W 1.14591°.

23.8.11

Arribem a Londres, al Càmping Cristal Palace (N 51.42625° W 0.027288°) a les 11:15 després de creuar tot Londres. Vam fer cas al navegador i quasi ens fa entrar al centre, a la zona de congestió (que és de pagament). Ens asseguren plaça per una nit i ens diuen que demà ja ens diran si tenen vacants. Hagués anat bé fer reserva. Un cop instal·lats vam anar a buscar el tren, relativament a prop del càmping i així traiem el bitllet de transport vàlid per tot un dia per tren, metro i bus de 4 zones. 7’30 ₤ els adults, 3₤ els nens. Els tres dies que voltem per Londres fem servir aquest abonament. Visitem Westminster Abbey, passem per les cases del Parlament amb el Big Ben, veiem la Noria, Hyde Park, Buckingam Palace, Picadilly Circus i Trafalgar Square on agafem l’autobús nº3 de tornada al càmping.

24.8.12

Fins les 11h no podem sortir perquè estem pendents que ens confirmin si tenim lloc per dormir les dues properes nits. Finalment ens fan canviar de parcel·la, però ens podem quedar al càmping.

Anem al Tower Bridge i visitem l’exposició del pont. A les 14h veiem el pont com s’aixeca. Anem fins la Tower of London però no entrem, pensem que és car i que pot ser pesat pels nens, les visites són guiades i en anglès; fem 4 fotos i agafem el metro per veure la catedral de St. Paul (última entrada a les 16h) i a les 16:15 última entrada a la cúpula, amb espectaculars vistes de Londres. Anem fins Horse Guard, veiem de lluny el nº 10 de Downing Street, residència del primer ministre i fem una passejada pel St. James Park on veiem ànecs, oques i molts esquirols; els encanten els cacauets.

Demà més.

25.8.12

Matí horrible de pluja. Anem a les cases del parlament però fins les 12: 30 no hi ha visita en castellà. Fem la reserva per les 14:30. Mentrestant, decidim anar al palau de Bukingham. Arribem xops i també descobrim que hi ha les entrades esgotades fins l’endemà. Decidim buscar aixopluc al British Museum i quan sortim ha canviat completament el temps, fins i tot fa sol. Després de dinar tornem al Palau de Westminster i fem la visita. Les sales que  ens ensenyen són espectaculars i és curiós de veure la sala dels lords i la dels comuns i les explicacions sobre el funcionament de les cameres i la tradicional inauguració de l’any parlamentari. Ens ha agradat molt. Passem l’última tarda a Londres passejant i comprant records.

26.8.12

De camí a Dover parem a Canterbury. Aparquem al Park & Ride de New Dover Road CT1 3EJ, gratuït (hi ha zona per autocaravanes i deixen passar la nit, fins i tot hi ha un àrea per fer el servei) N 51º15'43.38 E 1º06'06.73. Visitem la Catedral, molt gran i espectacular. Passegem pel bonic carrer principal amb cases antigues. Gastem les últimes lliures amb el dinar.

Fem temps fins les 21h que és quan agafem el ferry. A les 23:30 arribem a Calais i anem directes a l’àrea d’autocaravanes, fem el servei i aparquem en un pàrking molt gran un mica allunyat de l’àrea de servei. L’endemà al matí passa el vigilant a cobrar.

Arribem a Barcelona el dia 29.8.12 després d’haver fet 7.257 km. contents de tot el que hem vist i après.

Roger, Marta, Xavier i Montserrat