Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

TERRA DE MASIES I ASSEMBLEA GENERALL’arribada de les autocaravanes a Ardèvol el divendres 2 de març fou escalonada i sense incidents. Érem 15 autocaravanes inscrites. Costava arribar-hi, però tothom va trobar-ho bé. El fred que feia ens va impedir fer gaires rotllanes de salutacions que van quedar pel dissabte a matí.


DISSABTE, 3 DE MARÇ


Tal com havíem quedat a les 10 sortíem de les autocaravanes per visitar la Torre d’Ardèvol. Després de les salutacions habituals del matí del dissabte, escoltàrem una explicació sobre la torre d’un membre de l’Associació Territori de Masies i poguérem pujar-hi fins a dalt de tot. La boira ens impedí gaudir de les vistes que s’hi poden veure.

Després, amb la incorporació dels ACA 29 com a últims participants que faltaven, començàrem l’excursió en direcció al Dolmen de La Pera, tot passant per un rierol glaçat que féu les delícies de la mainada i d’alguns de grans.
Al costat del Dolmen la Marina, també de l’Associació Territori de Masies, ens féu una explicació dels seu origen i de com interpretar-lo.
En tornar i, ja un cop a les autocaravanes, tinguérem la visita inesperada d’una tempesta amb gran desplegament de llamps i trons, però amb molt poca aigua. Era l’hora de dinar i no ens afectà gens el programa.

Cap a les cinc de la tarda era l’hora per fer l’assemblea general de l’ACA.
Va costar una mica arrencar, ja que hi havia unes quantes migdiades per acabar.
Mentre els grans parlaven i debatien els punts de l’ordre del dia, els nens i nenes, nois i noies jugaven a l’exterior de la sala polivalent d’Ardèvol i alguns assajaven la cançó que havien de tocar l’endemà al matí amb els seus instruments.

Cap a les vuit, agafàrem les autos per anar fins al Santuari de Pinós (904 m. d’alçada). Aparcàrem ben juntets per resguardar-nos del vent i sopàrem a l’Hostal de Pinós. Durant el sopar ens informaren que l’Hostal de Pinós és el més antic de Catalunya que no ha tancat mai al llarg de la seva història (des del segle XVI).


DIUMENGE, 4 de març


El dia es presentava clar i sense vent, la qual cosa calia aprofitar. De bon matí, algun agosarats varen fer una sortida amb bicicleta gens fàcil tenint en compte el desnivell que van haver de superar.
A les deu com estava previst, ens vam reunir tots els assistents (tres autocaravanes ja havien sortit de bon matí cap a casa per complir amb obligacions diverses) per col·locar un geoamagatall amb el nom de l’ACA en un indret especial i significatiu: el Centre Geogràfic de Catalunya.
Prèviament ens vam entrenar per esdevenir uns bons geoachers: repartits en grups i amb un GPS a les mans vàrem realitzar tota una sèrie de pràctiques d’observació i recerca.
Al final de les pràctiques descobrírem el lloc on hi ha una Rosa dels Vents que indica el Centre Geogràfic de Catalunya. Com que no podíem amagar el nostre geoamagatall prop d’allí perquè ja n’hi havia un altre, els nostres músics varen fer les tocades pertinents (amb una gran expectació d’un grup d’avis i àvies que visitaven el mateix lloc) i ens desplaçàrem al costat del Santuari de Pinós per dipositar el geoamagatall al seu lloc i repetir el concert musical.
En el contenidor del geoamagatall hi vàrem deixar un objecte viatger: la tortuga ACA, amb la missió que viatgi per tot el món i faci desplaçaments amb autocaravana en cada país per on passi.
I satisfets de ser la primera associació catalana d’autocaravanistes que aconsegueix col·locar un geoamagatall en un lloc tan singular, ens vàrem arrecerar per fer el vermut, dinar, recollir i tornar cap a casa.


Agraïm la col.laboració a l'associació Territori de Masies (especialment a la Marina) pel seu suport en tot moment, al Centre Cultural d'Ardèvol per cedir-nos les instal.lacions i al Centre de Recursos Pedagògics del Bages pel material deixat.