Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Lo Riu es vida, no al transvasament !!!!

En primer lloc expressar una vegada mes, des de la nostra modesta pagina, el nostre suport a la gent de les terres de l'Ebre en la seva lluita (la lluita de tots) contra el transvasament.

Fantàstic !!!!!! Hem pogut gaudir tots plegats d'un magnífic cap de setmana a cavall entre les comarques de la Terra Alta i La Ribera d'Ebre, només dues absències justificades i l'incorporació de dos nous membres a la colla, en Jordi i l'Anna. BENVINGUTS!!!

Tal i com estava previst, divendres ens vàrem trobar per pernoctar a l'esplanada que hi ha darrera el celler del Pinell de Brai, on vam compartir part de la nit amb els preparatius de la festa de "quintos" del poble, una mica de soroll, però res important.

L'endemà al mati ens vàrem traslladar amb les autocaravanes fins l'antiga estació de tren, ja que l'objectiu del matí era fer amb bicicleta el tros de via verda el que uneix el Pinell de Brai amb Bot. Aquest itinerari ressegueix un tros de l'antic traçat del ferrocarril de la Puebla de Hijar (Terol) a Tortosa, 13 túnels per travessar (algun te mes de 700 mts), L'anada, sempre en pujada suau i constant, un desnivell de 180 mts i una distancia total a cobrir es de 21,6 Quilometres, meitat pujada meitat baixada. Van ser vençuts en escreix, (o quasi).

Ja diumenge i desprès d'haver esmorzat, vàrem decidir de pujar a peu fins dalt del castell, on teníem previst fer una visita guiada al mateix. Construït pels àrabs al segle XI, va ser un dels últims reductes islàmics a Catalunya

Durant els segles XII i XIII l'ordre del Temple, el va reformar i ampliar, donant-li la imatge actual, des d'on es gaudeix d'unes impressionants vistes sobre el riu Ebre, visita interessant i molt ben conduïda per la guia. Finalment vermut al sol, dinar, cafè i fins la propera. ¡¡¡ No falteu !!!