Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

EL LLOBREGAT: MODERNISME, NATURA I AVIONS


Divendres 14 de Gener


Ens trobem el divendres al pàrking de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló.
Coordenades: N 41,365034° E 2,025565°

La Colònia Güell es fundà el 1890 per iniciativa d’Eusebi Güell, seguint el model de colònia industrial. Una de les obres més destacades de la Colònia és l’església (cripta), de l’arquitecte Antoni Gaudí, i recentment declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


Dissabte 15 de Gener


A les 10h hores comencem la visita guiada per la Colònia i la Cripta seguint en Ramon el guia que ens explicarà de forma didàctica i molt entenedora la manera de viure en una colònia i sobretot curiositats de la Cripta d’ Antoni Gaudí.

En acabat ens traslladem al Delta del Llobregat, als espais naturals del riu Llobregat.
Coordenades: N 41,30893° E 2,111997°, on tot dinant observem les panxes dels avions sobre els nostres caps tot gaudint de l’agradable soroll que fan. Després de dinar anem fins el mirador dels avions on es veu l’aterratge dels avions, a tocar de les instal·lacions de l’aeroport.

A la tarda ens desplaçarem fins al Parc nou, a El Prat de Llobregat, i anem fins el restaurant del Parc on ens deixen una sala i passem una bona estona xerrant i jugant al Bingo.
Després de sopar, a les 11h, grans i petits remenem l’esquelet a la sala de ball del mateix restaurant. I que bé que ballen tota una colla d’avis que semblen clients habituals del ball.
I ja ben cansats, a dormir.


Diumenge 16 Gener


A les 10:30 anirem fins al pàrking dels espais naturals del riu Llobregat.

El Delta del Llobregat és un dels tres aiguamolls significatius de Catalunya i zona humida d’importància per les diverses aus aquàtiques que hi fan parada durant les seves migracions.

El delta actual és un espai transformat per l’acció humana. Les diferents etapes de la història han deixat empremta sobre el territori, que s’ha convertit en un mosaic de paisatges: espais naturals, conreus, zones urbanes, industrials i de serveis, xarxa viària i ferroviària, i infrastructures com el Port i l’Aeroport.

El marge esquerre del riu Llobregat es va transformar ràpidament i avui dia gairebé no hi queden terrenys naturals ni agrícoles. El marge dret, en canvi, acull les restes d’aiguamolls litorals, algunes platges i pinedes ben conservades i també zones agrícoles i humanitzades.


Fem l’itinerari que segueix el Riu Llobregat, la pineda de Ca l’Arana i l’estany de Cal Tet, de 5,2 km, totalment pla.

En acabar la passejada, dinem i després del cafè donem per acabada la sortida!


Montserrat, Marta, Roger i XavierAgraïm la col·laboració a: l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, a en Ramon, guia de la Colònia Güell, per la seva entusiasta explicació, a l'Ajuntament de El Prat de Llobregat i al restaurant El Parc, del Parc Nou de el Prat de Llobregat.