Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

El pla de l’Estany i el volcà de la Crosa

 


Divendres 15 de gener

Ens trobem a l’aparcament del restaurant “la Carpa” de Banyoles, que està davant l’Estany i l’oficina de turisme, coordenades N4211716 i S275695.
De mica en mica van arribant tots, uns més tard que altres, però al final arriben tots, en total som 18 autos.


Dissabte 16 de gener

A les 10:00 després de les respectives salutacions, en venen a buscar els dos guies de l’Escola de Natura de Banyoles.
Ens dividim en dos grups ja que som molts i ens expliquen com es va formar l’Estany, com és que l’aigua no baixa mai de nivell, d’on prové l’aigua i un munt de coses més relacionades amb l’Estany.
Després d’explicar-nos la llegenda del drac anem caminant fins la font Pudosa, on ens expliquen el seu origen i la història del seu balneari.
Tot xino-xano anem a veure els estanyols de la Puda i les seves cigonyes, que són les úniques que van anellades amb el CAT.
Continuem fins a les coves de les Estunes, on després d’escoltar la llegenda de les Goges entrem al seu interior.
Cap a les 14:00 arribem a les autos i després de tastar els calamars amb ceba de L’Estartit anem a dinar cadascú a la seva auto.

A les 15:30 hores, pugem al Tren Pinxo, que després de cantar tots la cançó, ens porta a fer tota la volta per l’Estany, i per el poble de Banyoles.
Veiem l’església de Santa Maria dels Turers (anomenada la parroquia), fem una parada a la plaça Major, on aprofitem per visitar l’oficina de turisme, que hi ha a la plaça i observem el seu molí d’aigua que hi ha al seu interior.
Estirem les cames i aprofitem per comprar pa i algú també aprofita l’època de rebaixes, per firar-se.

El tren Pinxo ens torna a les autos i ens preparem per anar fins a Bescanó, on ens esperen al restaurant Mas Casilda, on ens tenen preparada una carpa per estar tots ben calentons.

Ja dins la carpa els petits de l’ACA aprofiten per donar els regals de l’amic invisible i els més grans per fer jocs de taula.
Després de fer un bon sopar i una mica de sobretaula anem a dormir que demà ens espera una caminadeta.


Diumenge 17 de gener

A les 10:00 engeguem les autos i ens dirigim cap a Sant Dalmai, on ens espera en Lluís Ball-llosera, un gran coneixedor del volcà de la Crosa, i editor del llibre “El llibre de la Crosa”.

Aparquem a l’aparcament que hi ha a peu de carretera, coordenades N4192483 i S273054.

Després d’observar diverses fotografies, on podem veure com ha anat canviant el volcà amb el pas del temps, ens porta a fer una caminada d’unes 3 hores per tot el seu entorn.

Visitem les Tossqueres, les mines, on ens podem endinsar i Sant Llop. En Lluís ens explica un munt de coses sobre el volcà i un munt de coses més.
A les 14:00 arribem a les autos i ens recuperem de la caminada amb un pica-pica comunitari… i cap a dinar..

Després del cafè ens anem acomiadant i ens retrobarem d’aquí a un mes, a la propera sortida.

Agraïments

Voldriem agrair, al senyor Simon del restaurant de La Carpa, de Banyoles, que ens va deixar estacionar les autos a l’aparcament del seu restaurant.
Al guies de l’Escola de Natura, que ens varen ensenyar un munt de coses molt interesants.

A la Magda que ens va fer una gran passejada amb el tren Pinxo per tot Banyoles.

I també el Sr. Lluís Ball-llosera, un personatge molt especial, que ens va explicar tota la història del volcà i un munt de coses més.

… i moltíssimes gràcies a tots els ACA’S per la vostre assistència i així poder gaudir de la vostre companyia.

Arnau, Aleix, Dani i Sílvia