Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

El Cel de l'Anoia

 

Divendres 11 de desembre

Tal com estava previst ens trobem tots a l’aparcament de l’observatori de Pujalt. Com que coincideix amb una observació astronòmica oberta, els més puntuals podem aprofitar per veure les estrelles i observar el cel amb l’ajuda dels telescopis de l’associació Aster de Barcelona i seguir les explicacions i indicacions dels especialistes.

Dissabte 12 de desembre

Al matí ens vénen a buscar per tal de fer la visita guiada als diferents espais que formen part del memorial de l’exèrcit popular del poble de Pujalt, situat al llarg de la muntanya, on podem visitar una rèplica dels barracons, les tendes, les latrines, els refugis antiaeris,...

Després de dinar i del cafè, anem a l’observatori de Pujalt on ens expliquen el funcionament diari de l’estació meteorològica, així com les diferents mesures que es realitzen. Ens han preparat diferents experiments que serveixen a petits i grans per tal d’entendre les diferents lleis de la física.

Desprès de la visita ens desplacem cap a l’aeròdrom d’Igualada – Odena on aparcarem per passar-hi la nit i sopar tots plegats “Jamón y Vino” en l’hangar que ens han cedit des de l’ajuntament.

Diumenge 13 de desembre

Al matí ens llevem d’hora, però està plovisquejant i a més fa molt vent, per tant, el globus captiu no es pot inflar. Aprofitem per visitar la fàbrica de globus Ultramagic on ens expliquen el procés de disseny i fabricació tant de la cistella com de la vela. Al sortir de la visita i com que ha parat una mica el vent, ja han pogut inflar el globus captiu i podem anar pujant tots en grups reduïts. Poc a poc ha anat tornant a bufar el vent i a plovisquejar, i hem de desinflar el globus abans del previst.

Per tal de refer-nos del fred i de la pluja del matí, fem tots plegats el vermut comunitari dins l’hangar i després de dinar i el cafè de rigor donem per acabada la sortida i fins la propera.

 

Agraïments: A l’Albert Borràs per les seves explicacions del funcionament de l’Observatori de Pujalt, al Sr. Isidre Quintana i al personal d’Ultramagic i a l’Ajuntament d’Igualada.