Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

De Begur a l'Estartit una passejada per les illes Medes


3, 4 i 5 de juliol 09
Ens trobem el dia 3 de juliol a Begur on l’Ajuntament ens ha cedit un terreny, al costat del Parc de l’Arbreda. És un lloc tranquil que ens permet fer petar la xerrada quan es fa fosc.

L’endemà al matí quedem a quarts d’onze per anar a fer un volt per Begur i pujar fins el castell. El dia és assoleiat i calurós, sort que la passejada és curta. Des de dalt es veuen unes vistes molt àmplies de les muntanyes al nord i a l’oest , el poble de Begur al sud i les platges i les Illes Medes a l’est. De baixada pels carrerons de Begur fem parada a la plaça del poble on ens refresquem a la terrassa d’un bar.

Dinem al mateix aparcament i premen el café allà mateix, sota l’ombra d’uns pins.

Per la tarda el grup es divideix. Degut a la calor que fa i a les ganes dels nens de tirar-se a l’aigua s’ofereix la possiblilitat d’anar directament al càmping Ter, a l’entrada de l’Estartit. Un petit grup es decideix per fer la visita al museu de la Mediterrània que és el que hi havia inicialment previst. És un museu gratuït, interactiu i molt entretingut i, a més, coincidim amb l’inauguració d’una exposició i per tant finalitzem la visita amb una copeta de cava.

A la tarda-vespre comença a tapar-se i de cop cau un ruixat. Com que estava previst fer un sopar a l’aire lliure ens comencem a mobilitzar per posar les taules entre auto i auto de manera que hi pugui haver una zona coberta per si la pluja no para.

Al final para de ploure i es pot fer el sopar a l’aire lliure. És un sopar comunitari i aviat es veuen tot de plats que la gent ha portat fets. Ha estat una mica complicat el muntatge de taules i cadires per tothom però al final podem gaudir d’una estona molt maca a la fresca d’una nit d’estiu fent petar la xerrada fins ben tard.

Al dia següent hi ha dues activitats previstes. Els primers en sortir són els que fan l’activitat de caiac. Surtim ben aviat, a quarts de nou, en bicicleta doncs el càmping està una mica allunyat del port, per un camí que passa pels camps.

L’excursió en caiac és tota una aventura ja que es tracta d’anar des del port de l’Estartit fins les Illes Medes, a una milla de distància a mar oberta, però no hi ha cap problema perquè anem amb guia i barca de suport.

L’altre grup surt més tard, també amb bicicleta i agafem el vaixell de fons de vidre que dona una volta pel litoral i va fins les Illes. Ens sorprèn la quantitat de peixos que es veuen a través dels vidres i que, a més, no sembla molestar-los gaire que hi vagi la gent perquè no s’espanten.

Ens trobem tot el grup per tornar, xino xano, cap el càmping, on dinem i ens relaxem a la piscina.

Creiem que la sortida ha anat bé, que la gent s’ha divertit i que hem fet una descoberta d’una zona que de ben segur ens ha fet entrar ganes de tornar-hi.

 

Agraïm a l’Ajuntament de Begur que ens hagi donat la possiblilitat de pernoctar, cosa que costa molt a les zones de costa.

També agraïm al càmping Ter la possibilitat que ens ha ofert d’estar tots junts, doncs a altres càmpings no ens ho deixaven fer.

I finalment a la gent de l’ACA que sempre ve a les sortides amb el bon humor i ganes de passar-ho bé que fa que qualsevol problema que hi pugui haver es quedi en no res.