Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Caminades per la Plana de Vic

 

En aquesta ocasió es tracta de fer un parell de caminades per la Plana de Vic:

1. Caminada «rural», resseguint camins de pagés i algun petit corriol, pujarem al Castell de Gurb i s'acabarà a l'ermita de Sant Roc.
2. Caminada «urbana» pels carrers el centre de Vic: coneixerem bonics racons d'aquesta ciutat de més de 2000 anys.

Divendres, 9 de maig de 2008

Durant tot el dia ha anat plovent.
Les previsions pel cap de setmana son les mateixes: «pluges generalitzades a tot el teritori català».
Ja convé que plogui! Els pantans s'estan assecant. Els de Barcelona pateixen perquè es queden sense aigua de boca (mentre que la canonada que els subministra l'aigua del Ter perd 300.000 litres al dia a l'alçada de Badalona), els pagessos del Baix Ter es queixen que els de Barna els prenen l'aigua ... mentrestant, a Vic, els organitzadors de la sortida patim pel degoteig continuat de baixes...

Durant el vespre-nit, com és habitual, ha anat arribant la gent.
El lloc de trobada és un dels prats al costat del Mas Ausona a la zona esportiva de Vic (al final hem hagut d'aparcar al carrer per la dificultat d'accedir al prat moll i enfanfat).

Dissabte, 10 de maig de 2008

Durant tota la nit hem estat sentint els «clac-clac» de les gotes d'aigua picant al sostre de l'autocaravana.
Ens hem llevat tard i hem mirat al cel. Fa un dia tapat però entre els núvols s'escolen alguns ratjos de sol, ha veure si aguantarà...
Ens decidim a tirar endavant l'excursió prevista: agafem les motxiles amb els entrepans i les capelines.
Després de passar pels camps del Soler, el Vinyets i can Falguera arribem al PR-C41. Aquí ens dividim en dos grups: uns continuen seguint el PR direcció NE cap a Sant Andreu de Gurb i Sant Roc; i els més agosarats desafiem al mal temps i pugem cap a la creu de Gurb.
Els del Castell de Gurb hem tingut una pujada dificultada per la relliscosa ascensió al cim, un cop dalt i entremig de fortes ventades hem signat al llibre i hem fet un parell de fotos abans d'efectuar la baixada relliscant cap a Sant Roc.
Tots plegats ens reagrupem arrecerant-nos entre l'autocaravana dels de la Terra Alta i les parets de l'esglèsia de Sant Andreu de Gurb, menjant-nos els entrepans i escalfant-nos amb un cafetó ben calent.
Mentre tornem cap al punt on tenim les autocaravanes encara hem de soportar una altra gotellada.

En vistes de que la pluja no para hem decidit anar a un cafè del centre de Vic a pendre alguna cosa i just al costat hi havia una actuació de titellaires.
Després hem anat cap al restaurant on teniem encarregat el sopar.

Diumenge, 11 de maig de 2008

Ens hem llevat amb sol i després d'esmorzar i esperar a que la gent es prepari hem anat tot xino-xano cap a la plaça de Vic.
Allí, ens hem trobat els dos guies que ens havien d'acompanyar (la previsió inicial era que seriem una quarantena de persones i ens en van recomanar dos per tanta colla) que ens han dut pels carrers de la ciutat: començant per la Plaça Major ens ha explicat que, p.ex, al que construir les cases no hi havia cap norma establerta excepte que havien de tenir un arc amb una alçada suficient perque per sota i pogués passar un home muntat a cavall.
Passejant pels carrers medievals ens hem dirigit cap a la Catedral (cripta romànica, façana neoclàssica, pintures de Sert), pont de Queralt, plaça de l'Abat Oliba, temple romà, casa Masferrer, plaça de l'estudiant, casa Comella, plaça de Pes, etc.

Tot just acabada la visita s'ha acabat el bon temps i ha començat a roinejar però amb l'ajut de l'amfitriona de la sortida hem anat a buscar algunes autocaravanes perque ens acompanyin al lloc on hem pernoctat i estalviar-nos la remullada.

Després de dinar i fer el cafè encara em pogut tornar a veure el sol.

De mica en mica la gent s'ha anat acomiadant fins a la propera sortida, en que celebrarem el 5è aniversari de la fundació de l'ACA.

Agraïm la col.laboració de l'Ajuntament de Vic, de la Guàrdia Urbana i de la gent de la Oficina de Turisme.


Ramon, Montserrat i Mirta