Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

DESCOBRINT EL CAMÍ DE SANT JAUME

 

Divendres 11 de gener:

Aquesta sortida va esser la primera del 2008. El lloc on havíem previst trobar-nos, el poblet anomenat Isòvol, allí va anar arribant tothom encara que algú amb certs problemes degut al vent i la neu que va caure a alguns indrets. Finalment dissabte ens vam poder reunir tots junts passejant per la Cerdanya, desprès de les festes nadalenques, que potser a alguns ens havien allunyat una mica del mon autocaravanístic.

Havíem previst fer un tram del Camí de Sant Jaume que ve de l’Europa meridional i que creua la Cerdanya per anar cap a l’Aragó.


El Camí de Sant Jaume, és una ruta que portava i porta des de Europa a Santiago de Compostela multitud de peregrins, essent el primer motiu el religiós i posteriorment el cultural i l’esportiu.


Dissabte 12 de gener:

Vam sortir de la gravera que hi ha prop de Isòvol caminant al costat del riu Segre (el principal i més llarg de la comarca), sempre acompanyats de les muntanyes que envolten la vall per arribar a Bolvir (1.145 metres d’alçada).

 

Pel camí vam passar un pont curiós anomenat La Palanca, que està fet amb anelles metàl•liques i creua el riu Segre.

 

El recorregut, molt planer, va transcórrer pel costat de bonics prats on pasturen vaques i cavalls passant prop de Olopte, All, Ger i Saga. Vam fer un total de 13 o 14 quilòmetres amb un desnivell de 50 metres.

 

A Bolvir, vam dinar davant l’església romànica de Santa Cecília (segle XII-XIII), un cop tips i descansats varem fer fotos de grup i vam anar tornant cap a les autocaravanes.

 

Al final del trajecte vam fer una parada al Santuari de la Mare de Déu de Quadres, d’origen romànic, situat al terme de la parròquia d’All i vora del Segre, va ésser capella d’un hospici de viatgers els segles XIII i XIV i ha sofert diferents modificacions.

 

Allí mateix vam fer uns cafès amb un temps magnífic i en arribar a les autocaravanes, que eren properes, vam sortir tots plegats cap a Puigcerdà on estacionarem al mateix aparcament del Club Poliesportiu Puigcerdà, que molt amablement ens havien permès utilitzar.

 

Mes tard alguns van anar a patinar sobre gel, altres es van banyar a la piscina i la resta van donar un tomb per la vila.


Diumenge 13 de gener:

El dia es va llevar esplèndid i el vam començar fent una xocolatada tots plegats a la mateixa esplanada del Poliesportiu. Desprès varem voltar tranquil•lament per la vila de Puigcerdà, llac, mercat setmanal, etc. Havia força gent!!!.

 

Un cop arribat el migdia, tothom va anar marxant cap a les seves destinacions i va finalitzar la primera sortida del any.

 

Fins la propera a Lleida !!!

 

Agraïments al Ajuntament de Isòvol i al Club Esportiu Puigcerdà