Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

FAREM PÒDIUM

 

Aquest cop ens havíem de trobar a Granollers...i així va ser. Uns, divendres a la nit i d’altres dissabte, tothom va anar acudint a l’última sortida de l’any!

 

Dissabte, 1 de desembre
D’hora, pel matí, ja es notava el tragí. Uns baixaven bicicletes, d’altres arribaven a la sortida, “amunts i avalls” intentant encertar amb la roba d’abric, amb el calçat o amb què posar a la motxilla...
Mentrestant s’anaven perfilant els dos grups: un que aniria a Can Cabanyes a peu, tot passejant i l’altre que marxaria amb bicicleta, seguint el riu Congost, fins a la localitat veïna de Llerona i tornaria per reunir-se també a Can Cabanyes.
Es van fer les deu, i cada grup es va posar en marxa. Tant els caminants, que no van haver de salvar massa obstacles, com els ciclistes, que la seva ruta comportava alguna dificultat més (interrupcions del carril bici, trànsit, molèsties típiques d’un circuit urbà), tothom va anar arribant a la cita de Can Cabanyes, on s’interrompria l’activitat física per una estona, per tal de conèixer l’espai natural.

 

L’Espai Natural de Can Cabanyes
Aquesta activitat guiada pretén donar a conèixer la història, els valors ecològics, la importància ambiental i els hàbitats representats a l’aiguamoll, la pineda i el tram de riu Congost que conformen l’espai natural de Can Cabanyes. Un petit itinerari que recorre aquests tres ambients permetrà descobrir una bona mostra d’hàbitats naturals com ara els codolars, els herbassars de ribera i els canyissars que acullen una bona diversitat de plantes i fauna.

Allà ens esperava en Bernat, el guia que ens va explicar quin és el propòsit d’aquestes àrees, que sense ser res molt espectacular, compleixen una funció molt important per a les zones urbanes on es troben.
Pel fred, per l’ època o pel moment, les espècies que normalment hi habiten, gairebé no es van deixar veure, però, gràcies a les explicacions del nostre guia, ens en vam fer força la idea.

Després de la visita camí ja de tornada, en direcció a les autocaravanes: parada al restaurant Torre de les Aigües, on prenent un refrigeri i gaudint d’una temperatura força agradable a fora, a l’era, vam fer temps per reunir el grup i entrar a dinar tots plegats, amb la gana ja feta!
A la tarda, temps d’esbarjo. Temps, que alguns van aprofitar per a fer unes compres, o per fer una mica de bricolatge, o un partidet de futbol, per “inspeccionar” algun centre de les rodalies, o, simplement per fer petar la xerrada o descansar...esperant l’hora del trasllat a la nostra propera destinació: el Circuit de Catalunya.

 

Circuit de Catalunya
Aquesta activitat, també guiada, ens permet conèixer les àrees restringides al públic del Circuit, considerat un dels traçats més moderns i que millors condicions reuneix per acollir les més importants competicions de motor.

Un cop dins i aparcats al pàrquing assignat, vam sopar i després, tothom qui va voler, va poder gaudir d’un reconfortant “rom cremat”, preparat pel nostre “cremador” oficial, que una vegada més el va “brodar”.

 

Diumenge, 2 de desembre
L’endemà, puntualment a les deu, els guies del Circuit ens esperaven per mostrar-nos les diferents sales, la de briefing, la de premsa, la torre de control, el pàdoc, els boxes, el pòdium, la tribuna,...tot i explicant-nos un munt de curiositats d’un mon que tan els aficionats com els que no en son tant, els hi resulta familiar pel ressò que unes instal•lacions d’aquest tipus tenen.

Després de fer un munt de fotos, que deixarien constància del pas de l’Aca pel circuit, tothom a dinar a “casa seva” i de nou, la sobretaula, aquest cop per gaudir del pastís anomenat rajol (típic granollerí), gentilesa dels “Xaviers”, que van convidar-nos per celebrar que a l’endemà seria el seu sant, o que son majoria...

Rajol, cafè, cava, galetes, pastes, coca...i un molt bon sabor de boca !!!

Fins aviat...a la Cerdanya !!!


MOLT BONES FESTES A TOTHOM I BON ANY 2008

 

Agraïments:
Ajuntament de Granollers
En Pep de la Torre de les Aigues
En Bernat i la Montse de Can Cabanyes
Al personal del Circuit de Catalunya