Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

A LA RECERCA DEL GORG BLAU


A l'espai d'interés natural de l'Alta Garrotxa, trobem a localitat de Sadernes que ens portará al Gorg Blau i després al Salt de Brull. S'hi arriba:

Per l'Autopista AP-7, sortida Banyoles.

Seguir per la C-66, direcció Besalú.

Des d'allá agafar la N-260/A26, direcció Olot.

Passat Sant Jaume de Lierca desviar-se per la GIP-5233 direcció Montagut,i seguidament per la GIP-5231, fins a Sadernes.

 

Divendres 31 d'Agost

Divendres al vespre, Ens trobem al Camping Masia Sadernes, del que es pot trobar informació a la web www.sadernes.com. Es un bonic camping de muntanya, amb el terra d'herba i bons arbres per fer ombra; el propietari del qual, en Carles ens ha donat tot tipus de facilitats per el bon exit de la sortida, malgrat l'enrenou que suposa un grup d'una desena d'autocaravanes.

 

Dissabte 1 de Setembre

Sobre les 11 del matí, i després de posar a punt les bicicletes sortim del Camping en direcció a Sant Aniol, fins allà es calcula una excursió de dues hores, i fins al Salt del Brull, mitja hora més.

 

En sortir del camping trobem l'esglesia de santa Cecília i un punt d'informació que per estadística sempre pregunten la procedència dels excursionistes en entrar a l'espai protegit. Es molt divertit veure les expressions dels qui ho han preguntat en aquesta i d'altres ocasions, quan contestem que de tot Catalunya i ens veuen tan ben avinguts.

 

Fem el primer tram en bici i les aparquem al cinquè i darrer aparcament. Fan molt goig unes trenta bicicletes apilades. Aquí deixem la pista forestal i seguim per el caminet que voreja la riera fins arribar a la resclosa del Gomarell.

 

Travessem el riu per el mateix cim de la resclosa i seguim un corriol per la riba dreta, que tornant a travessar el riu més amunt, forma una petita platja on part del grup es banya per treure's la calor.

 

Seguint el corriol, ens porta fins a la ermita de Sant Aniol, al costat de la mateixa, s'hi troba la rectoria i la font.

 

Allá fem la parada per dinar i ens refem amb la famosa Aigua de Sant Aniol, que en sortir del doll ben fresqueta, ens fa disfrutar més dels entrepans, tot i que alguns prefereixen la bota de vi.

 

Des d'allà seguim per el camí que des de la font s'enfila a la dreta per trobar el GORG BLAU fins arribar al SALT DEL BRULL.

 

El gorg cumpleix les espectatives i és efectivament blau i fret, i si nó que ho preguntin als valents que s'hi vàren banyar, els quals ho vàren repetir en el Salt del Brull, que es troba en un indret idil.lic tot i que el saltant no portava gaire aigua.

 

Sobre quarts de vuit del vespre arribem al camping i després d'una necessària dutxa, preparem les taules i llums per gaudir d'un bon sopar comunitari, i un millor ressopó.

 

Diumenge 2 de Setembre

Ens prenem el matí amb calma i cap allà les onze ens dirigim a Besalú on aquest cap de setmana es celebra la fira medieval que s'organitza cada any. Es pot visitar la seguent web per assabentar-se de les activitat que es programen: www.besalumedieval.net .

 

Aparquem prop de la zona del camp de futbol i piscina, segons indicació de l'Ajuntament de Besalú, a qui agraïm la seva atenció.

 

Des d'allà, uns deu minuts a peu ens dirigim al centre de la vila on hi ha instal.lats els mercat, activitats i oficis que reprodueixen la forma de viure a l'edat mitjana.

 

Cap al migdía part del grup decideix quedar-se a dinar a Besalú i d'altres a les autos; peró després gràcies a la iniciativa dels que han trobat un bon lloc per dinar a les autos a Serinyà, ens reunim tots per fer el café i desitjar-nos un bon final d'estiu i fins a la propera, desitjosos de que arribi aviat per gaudir de tant grata companyia.

 

No podem oblidar un agraïment especial al reporter gràfic més ben parit del país i part de l'extranger per la seva inestimable col.laboració; i per últim i més important al representant dels serveis informàtics de l'ACA per fer presentable aquest relat.

 

Aca 21, Josep, Anna, Marc i Cristina.