Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Gran calçotada, Valls

 

Divendres 12 de gener

Com ja és habitual els divendres, poc a poc ens vam anar trobant al Fornàs, a Valls on havien previst passar la nit. Alguns vam fer més bondat que d’altres i vam anar a dormir aviat.

 

Dissabte 13 de gener

Amb un dia esplèndid, un cop esmorzats i apunt vam agafar les autos fins a Puigpelat, a l’entrada del camí que ens portaria a Les Esplanes. Allí desprès de fer els dos grups (amb molt bon criteri) vam iniciar la gimcana, activitat que ens va fer conèixer i descobrir les contrades mentre fèiem gana per el gran tiberi.

L’excursió –gimcana era un recorregut d’uns 5 km, amb una series de proves i qüestionaris per descobrir l’entorn on ens trobàvem, amb la finalitat d’aconseguir un premi que era l’auca de la Calçotada i l’auca dels Tres Tombs. Podem veure en les fotos no van haver-hi gaires incidents.
Mentre uns feien l’excursió –gimcana, l’ACA Baby visitava la granja i el sorral de Les Esplanes i un voluntari (Josep Batanero) ajudava a preparar els calçots i l’aperitiu de sidra.

Cap a quarts de dues ja ens vam trobar tots a Les Esplanes per fer l’aperitiu i començar a menjar els calçots i la salsa que ens tenien preparats i que per cert, devien estar molt bons perquè no en va quedar ni un!!! Desprès amb el sol, la secció juvenil va menjar la carn, i la secció diguem més madura va passar a la casa on ens vam entaular i fins i tot “apalancar” al costat de la llar de foc, fent petar la xerrada o dormint.
Amb l’últim raig de sol, els més petits van donar de menjar al vestia i desprès vam anar cap a les autos i un altre cop cap a Valls, a passar la nit en el mateix lloc que la nit anterior.


Diumenge 14 de gener

No feia falta matinar, però tot i així ja hi havia algú que de bon matí ja comprava el diari i el pa. Un cop llevats tots, vam anar caminat fins trobar l’inici dels Tres Tomb de Valls, i vam agafar un lloc privilegiat per poder gaudir de les cavalleries.
Acabat el primer tomb, l’ACA es va dividir en tres grups, els qui van voler veure el segons tomb, els qui ja tenien un foradet a l’estómac i avien de prendre alguna cosa, i els de la baby que van anar als gronxadors. Però com sempre ens vam tornar a retrobar un cop dinats per fer el cafè.

I cap a quarts de sis ja només quedàvem els amfitrions i vam donar per finalitzada la sortida de la Gran Calçotada.

Volem agrair la col•laboració de l’Ajuntament de Valls, i en especial al Vicenç de Relacions Ciutadanes per la seva predisposició i rapidesa, i la col•laboració de la Policia Municipal.
Agraïm especialment la col•laboració, la hospitalitat, i l’amabilitat del Xavi i la Mar de l’Aula de la Natura Les Esplanes i esperem que tinguin un bon record de tots nosaltres. Si voleu mes informació aquí teniu la web: http://www.lesesplanes.org
També li agraïm al Marc Borràs la seva col.laboració en la gimcana.

Xavi, Marta i Pau