Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Passejada amb bicicleta pel Delta de l'Ebre

Un cop mes ha arribat l'anhelat cap de setmana, el retrobament amb els amics i l'oportunitat de participar d'una nova descoberta col·lectiva.
Només lamentar l'absència dels amics Romà i Mª Àngels per culpa d'un accident domèstic, des d'aquí volem expressar-vos el millor desig d'una ràpida recuperació. També un afectuós record pels amics també absents, Josep i Mª Josep que tot i les diverses recomanacions que els hem fet, estan decidits a casar-se l'un contra l'altre el proper cap de setmana, de tot cor us desitgem molta felicitat.

Aquest cop ens vam trobar divendres a la nit per pernoctar a l'aparcament del port de l'Ampolla. Des de l'aparcament entre els munts de xarxes i les barques de pesca surant arrenglerades, s'entreveia una preciosa Lluna reflectida sobre la mar, amb aquesta imatge a les retines ens en vam anar a dormir.
L'endemà pel mati un cop esmorzats, ens vam dirigir amb les autocaravanes cap el Poble Nou del Delta, prop d'allí es troba la "Casa de Fusta", centre d'informació del Parc Natural del Delta i el nostre punt de partida per la "bicicletada", uns minuts d'activitat frenètica, uns darrers retocs i reparacions d'última hora i a pedalar.

La nostra ruta ciclista va donar el tomb al voltant de la llacuna de l'Encanyissada, 16 quilometres pel bell mig del delta, miradors per observar les aus, bous pasturant i banyant-se, camps d'arròs, sèquies, canals, horts amb cols, carxofes i pebrots, barraques, camperols enfeinats amb les diverses tasques que comporta la preparació de l'arròs, "bústies" per pescar les apreciades angules, peixos diversos, crancs de riu, ànecs, flamencs, cames llargues, garses reials, etc. Costa de creure que a la ment d'algun obscur polític es pugui concebre l'idea de malmetre ni tan sols un bri d'herba d'un indret tan bell i tan fràgil com aquest. Des d'aquí nosaltres modestament, volem expressar la nostra solidaritat amb la gent de l'Ebre i amb el seu crit de NO al PHN.

La "bicicletada" un èxit, només calia mirar les cares de satisfacció dels participants, especialment dels mes petits, cansats però orgullosos d'haver realitzat la seva particular proesa.

Desprès d'un dinar per reposar les energies perdudes i del reglamentari cafè de sobretaula, ens vam dirigir cap a les Cases d'Alcanar on vàrem fer un deliciós sopar de fruits de mar, per desprès d'una agradable xerrada amb els amics, pernoctar al mateix lloc.
L'endemà al matí desprès d'esmorzar i en mig d'una forta mestralada que no acompanyava gens, ens vàrem dirigir cap a les Tres Cales a Sant Jordi d'Alfama on vam dinar i desprès del cafè vàrem iniciar l'inevitable retorn a casa, donant per acabada la trobada.