Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Tagamanent i el poble amb més "elles" de Catalunya

 

Divendres, 05 de Maig
La trobada.
El lloc: Sant Martí de Centelles.
L’hora: La de sempre.
Agraïments: Al nostre comitè de benvinguda, que una vegada més, va complir amb la seva tasca, esperant-se despert fins a l’arribada dels darrers.

Dissabte, 06 de Maig
L’excursió.
De matí, tragí..., entrepans, l’aigua, les gorres, els bastons, que falta? Ho tenim tot? Anades i vingudes al cotxe que ens farà d’assistència i ens pujarà les motxilles, una nevera plena a vessar de begudes, més aigua...
Fins i tot hi ha algú que s’ha entrenat per la pujada, anant al poble veí a buscar el pa del dia...
Finalment, tot és a punt i s’emprèn l’excursió, ens esperen quatre quilòmetres i escaig de pujada constant, sis-cents cinquanta metres de desnivell, sol, calor i esforç però...
Un cop a dalt, les vistes, el paisatge i la sensació de fita aconseguida fan sentir-nos bé. Ha valgut la pena!
El dinar, una desfilada d’entrepans, fruita i fins i tot cafè, en un menjador al aire lliure amb unes vistes privilegiades, i arrecerats del vent per les gruixudes parets de pedra de l’ermita de Santa Maria de Tagamanent.
El dinar s’acaba amb una migdiada col•lectiva (s’han de recuperar forces per baixar), mentre els més joves (aquests no ho necessiten) aprofiten per fer quatre xuts a la pilota o per investigar els voltants. I, com a cloenda, una inesperada “tempesta de glaçons” que acaba remullant a tothom.
La baixada, més lleugera i ràpida, i, finalment l’arribada “a casa”, on ens esperen uns dels amics que faltaven per arribar.
Abans de que la mandra i el cansament facin acte de presència i s’apoderin de les nostres forces, ens disposem a traslladar-nos fins a Can Vivet, el nostre següent destí, on hi passarem la resta d’aquest cap de setmana.
Allà ens retrobem amb els darrers amics que s’incorporen a la sortida. Ara sí, ja hi som tots els participants.
Després d’aparcar i de gaudir d’una estona de repòs, de dutxes, de passejades, de petar la xerrada...sopem i després, tal i com estava previst ens reunim per degustar plegats postres, cafès i copes.


El Tagamanent, és un dels cims més característics de la Serralada Prelitoral, fàcilment identificable des de molts indrets de Catalunya, amb una bella panoràmica del Montseny, el Vallès i la Plana de Vic. La pujada quasi en la seva totalitat transcorre per un bosc ombrívol molt agradable. És l’itinerari idoni per descobrir que una excursió no és una cursa competitiva, sinó que hi ha d’haver moments per a l’esforç i per al descans, per recuperar forces i per fruir del paisatge i de la natura. Portar un ritme constant i més aviat reposat és un factor d’èxit.
Santa Maria de Tagamanent
Situació: està situada dalt del turó de Tagamanent (1.055 m d'altitud).

Descripció: l'edifici romànic del segle XII té una sola nau coberta amb volta de canó apuntada, reforçada amb arc torals. L'absis ha desaparegut. La volta fou modificada i s'hi afegiren dues naus laterals en època gòtica tardana. En èpoques posteriors també s'hi feren obres i modificacions.
Ressenya històrica: l'església és citada documentalment ja el 993.
Elements d'interès: a la façana hi ha un bloc de pedra calcària aprofitada que presenta una decoració esculpida de temàtica geomètricovegetal. També es trobaren en aquesta església dos canelobres del segle XII amb corona de llum, exposats actualment al Museu Episcopal de Vic.
Estat de conservació: ben conservada gràcies a una restauració realitzada el 1984.

Diumenge, 7 de maig
A cavall. “CAN VIVET” Club Hípic Centelles.


A les deu comencen les activitats, els més joves, es dediquen a tenir cura dels cavalls: què se’ls hi dóna de menjar, com es renten, com s’eixuguen, com se’ls escuren les peülles, com es col•loca la sella de muntar i finalment quatre consells per aprendre a cavalcar un cavall i cap al picador a donar tombs. Que bé que ho han fet! De ben segur que en Safari i la Kashba, encara se’n recorden de vosaltres!
Una altra colla, ha optat per a sortir a fer un tomb a cavall pels bonics paratges de que gaudeix Centelles, ombres i solanes, boscos i prats, formen l’entorn d’aquesta tranquil•la passejada.
Mentrestant, la resta del grup passa l’estona, llegint, de compres al poble, fent-la petar, uns més relaxats i d’altres una mica més enfeinats, però tots gaudint del magnífic dia de primavera assolellat i una mica calorós, que ens estava fent.
Un cop retornat el segon grup, i amb la gana ja feta, ens disposem a fer el dinar tots plegats, que consisteix amb un pica-pica, torrades, amanides, botifarres i cansalada (de Centelles) a la brasa, tot seguit dels postres, cafès i xupitos, que donen el tret final a una altra sortida: la sortida trenta-tres de l’ACA.

Aprofitem per donar la benvinguda al nou membre d’aquest club: En Pau, el soci més jove i núm. 14/3. MOLTES FELICITATS MARTA I XAVI !!!

I anem-nos preparant per la propera, dies 2, 3 i 4 de juny, arriba l’aniversari !!!


Gràcies a tots per la vostra col·laboració. Gràcies a en Pep i l’Àngels de Can Vivet pel seu tracte i acollida i a en Rossend per gestionar-nos el tema del pàrquing.