Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

DE RIPOLL A SANT JOAN DE LES ABADESSES EN BICI

Aquest cop hem triat el Ripollès com a lloc de trobada on hem gaudit d’una nova sortida amb els amics de l’ACA.

- Divendres dia 31.

 

Poc a poc cadascun dels participants hem anat arribant allí on havíem previst, el pàrquing de la zona esportiva en front del Pont de Calatrava i com sempre, després de sopar i fer la xerradeta amb els amics, hem anat a reposar per estar preparats per la bicicletada del demà.

- Dissabte dia 1.- Excursió amb bicis a Sant Joan de les Abadesses per la Ruta del Ferro.

Un cop esmorzats i preparades les bicis passem la primera prova, pugem les bicis a mà per les escales del pont que donarà inici al recorregut per la Ruta del Ferro (el seu nom es deu a la tradició metal•lúrgica que hi havia al Baix Ripollès), cosa fàcil quasi per a tothom que a partir d’aquell moment comença l’itinerari, es un llarg i voluminós grup de ciclistes que grans i petits hi posen moltes ganes.

Sortim de Ripoll (680 metres) pedalant per camí asfaltat fins Sant Joan de les Abadesses (775 metres) remuntant una suau pendent d’un 1 % i fen un recorregut de 12 quilòmetres d’anada per la vall alta del Ter gaudint de la singular bellesa dels paisatges pirinencs, especialment les serres de Montgrony i Cavallera al nord i de Milany al sud.

Un cop a l’antiga estació de Sant Joan recobrem forces a la zona de pique-nique on els petits s’ho passant molt be i els grans que encara no han tingut prou tornen a pujar a les seves bicis i repeteixen el recorregut fins Ripoll anar i tornar un altre cop. Allí mateix un cop tots junts i havent aplaudit l’arribada dels repetidors mengem el que portem i fem un recorregut per la part medieval de Sant Joan de les Abadesses admirant les façanes del seu Monestir romà del segle XIII.

Un altre cop a Ripoll, mes o menys descansats, fem un recorregut per la Fira fins l’hora del sopar que en aquesta ocasió varem encarregar al Restaurant “Can Rafa”.

 

- Diumenge dia 2. – Visita guiada al Monestir de Santa Maria de Ripoll.

Pel matí un cop llevats, uns van a passejar per la vila aprofitant que es celebra la fira de les 40 hores, altres es queden xerrant allí mateix i els mes menuts juguen pel voltant de les autos fins a migdia que anem a fer una visita cultural al Monestir tots plegats.

El Monestir de Santa Maria de Ripoll fou fundat a finals del segle IX pel compte Guifré el Pelós i la seva esposa Guinedilda amb l’objectiu de repoblar la vall de Ripoll. Poc anys després es va convertir en un dels centres culturals mes importants de l’Europa medieval. La seva biblioteca custodia còdexs mossàrabs, visigots i medievals de temàtica litúrgica, jurídica, musical, astronòmica, geomètrica... La portalada del segle XII concebuda a manera de gran arc triomfal, es la peça més important.

A la sortida de la visita tornem a les autos recorrent les paradetes que trobem pel camí fins al pàrquing i allí mateix fem un vermut de cloenda tots plegats on surt l’idea a proposta d’un dels socis de tornar a fer el recorregut del dia anterior que l’anomenem 1er. Campionat Ciclista Xulillos de l’ACA (tercera que realitzan aquest cap de setmana) i que fa que tots plegats ens divertim molt degut a l’improvisada prova.

 

FELICITATS A TOTS ELS PARTICIPANTS !!!

 


Finalment el nostre sincer agraïment a l’Ajuntament i la Policia Local de Ripoll per facilitar-nos l’aparcament, sempre es d’agrair l’hospitalitat i l’atenció tot i que coincidíem amb dies de mercat i fira, agraïments també al personal de la Oficina de Turisme, Monestir i Restaurant “Can Rafa”.

 

Ens veiem a la propera.

Asun i Carles