Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Sortida segon aniversari
 

Divendres 3

Tal com es habitual del primer dia de sortida, l’arribada es va fer esglaonada, els uns més d’hora, els altres més tard però tots amb la il·lusió de retrobar-nos. El fet de que l’aparcament constava de dues zones separades i de que al mateix temps s’estigués preparant una trobada de “tuning” va provocar algun que altre contratemps, resolt sense problema i dels quals ens en vam poder riure. Després de sopar ja se sap vam compartir un beure, algun carquinyoli i “xerradeta” per posar-nos al dia.

Dissabte 4

Donat que la visita era a les onze del matí els més dormilegues vam pogué fer una mica el “ronsa”. En començar la visita a la Ciutadella vam fer dos grups per poder seguir millor les explicacions dels guies.

Fa 25000 anys, el que ara és el terme de Calafell va ser habitat per un grup d'ibers. Aquest construïren, entre els actuals nuclis de Calafell y Segur, una autèntica fortalesa per defensar-se dels seus enemics. Ara, a partir de l'evidència arqueològica, l'antiga ciutadella ibèrica de Calafell ha estat reconstruïda i ambientada i els seus visitants poden emprendre un viatge en el temps en el qual poden passejar per les cases, els tallers, els recintes de culte... dels habitants de Calafell de fa vint-i-cinc segles.

En acabar la visita ràpid cap a la platja tots estàvem una mica acalorats i la idea d’un bany refrescant era prou temptadora. La sorpresa fou que una gran colla de meduses van tenir la mateixa idea i només alguns valents?, inconscients? o... potser despistats? van gaudir del bany. Els demés a les dutxes... de totes maneres les més valentes perseguien meduses o... eren perseguides per les meduses? Els nens, per altra banda es van dedicar a amuntegar-les fins arribar a la cinquantena o més.

Al vespre ens vam desplaçar fins a Nulles al restaurant “Coll de Nulles" on pernoctaríem i celebraríem el sopar d’aniversari. Els entrants, les carns a la llosa, el peix tot regat amb bon cava ens va deixar “distrets”, fins i tot alguns van engegar una guerra d’aigua que va obligar a algun canvi de roba. Res greu tot es va solucionar amb el cremat que en Jordi va fer com a fi de festa.

Diumenge 5

El diumenge no calia matinar molt, ja que teníem concertada una visita guiada a l’ermita de la Mare de Deu de Montserrat al poble de Montferri i no era fins a les dotze del matí.

El santuari de la Mare de Déu de Montserrat, obra de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol, que fou deixeble de Gaudí. Fou començada a construir el 1926, restà abandonada i s'acabà en la dècada dels noranta. És un edifici d'estructura basilical que recorda les muntanyes de Montserrat,i suggereix els elements naturals del medi i resta molt lligada a la terra per la seva textura.

Després de la visita vermut, dinar i cafè al mateix estacionament de l’ermita, intents de fer volar els estels... i acomiadament fins la propera.

Agraïments

Anna Iñigo de la Ciutadella Ibèrica de Calafell
Ajuntament de Calafell - Regidoría de Cultura
Ajuntament de Montferri
I molt especialment a la Josepa i a en Francesc del restaurant “Coll de Nulles”