Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

El Divendres 31 de març ens trobarem al poliesportiu de Santa Maria de Besora.

Heu d'agafar la C17 direcció Ripoll i prendre la sortida 81 Sant Quirze de Besora Sud (just després del túnel de Sant Quirze). Agafareu l'antiga C17 que travessa Sant Quirze i a l'antigament famós semàfor, trencareu a la dreta, travessem el pont sobre el Ter, girem a l'esquerra i a pocs metres, revolt de 180º a la dreta travessant les vies del tren. Ja sou a la carretera de Santa Maria i Vidrà.

El poliesportiu es troba just passat l'ajuntament de Santa Maria a la dreta, aquí teniu les coordenades 

42°07'33.5"N 2°15'40.9"E

42.125978 N, 2.261350 E

Dissabte matí a primera hora (sobre les 8), hi ha prevista una ruta en bicicleta amb l'acompanyament d'un 'guia local', és recomanable està en forma, la resta de mortals, dormirem una mica més i sobre les 10 (si han tornat els ciclistes), iniciarem l'excursió a la serra de bufadors i els Bufadors de Beví. És una caminada sense grans desnivells i apta per a tothom. El dinar el farem a la muntanya, per tant haurem de dur la carmanyola i aigua.

Els bufadors són unes escletxes o petites coves a la muntanya per on surt corrent d'aire i si bufa fort es pot sentir com xiula. Gaudeix d'un microclima especial en aquesta zona d'Osona amb blocs de roca coberts de molsa i una flora específica. 

Mira que hi ha llocs que es descriuen com màgics ... però de ben segur que ben pocs amb tanta raó com els Bufadors de Beví. L'aire fred que surt dels avencs i bufadors i l'enclotament de tota la zona, que forma una canal natural entre altes parets rocoses, permet que la frondosa vegetació sigui sorprenent i molt singular, amb espècies pròpies de zones més septentrionals. 


Tornats a l'aparcament de les autos i després de reposar una mica, si hi ha voluntaris, podem pujar fins el castell de Santa Maria de Besora, només en queden 4 parets però podrem gaudir d'una gran vista i per a qui prefereixi quedar-se, obrirem el poliesportiu on la canalla podrà jugar i on farem el 'sopar comunitari', a veure amb quines delicatessen ens sorprenem.

Diumenge matí agafarem les autos i pujarem fins a Vidrà (a uns 7 km), on visitarem la granja i els obradors de Collfred http://www.collfred.cat/es/ i farem un taller de pilotilles que es podrem endur a casa. Aquesta empresa elabora productes de molta qualitat, del millor que podeu trobar a la comarca.

Carns i embotits Coll fred neix al Mas Collfred de Vidrà l’any 1996, per dedicar-se a l’elaboració i venda de carns i embotits artesans i tradicionals amb la intenció de fer arribar els nostres productes al consumidor d’una manera directa.

Donada la nostra trajectòria la Generalitat de Catalunya ens ha declarat empresa artesanal alimentària.

Actualment ens dediquem, a part de la cria de bestiar, a l’elaboració d’embotits artesanals i tradicionals, venda de carns i a l’elaboració de plats preparats.

Acabada la visita, tornarem a les autos on farem el vermut (que ja no se si és vermut o dinar) i havent dinat el cafè i l'hora dels comiats fins a la propera.

Estem negociant preus pel lloguer del poliesportiu i la visita a Collfred.