Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Area d'autocaravanes
Salt d'aigua Font Formiga
Parc de Cal Sastre
Centre artesà de torneria
Espai Aqua
BONES FESTES!!

LA VILA DE LES CENT FONTS

Sortida 127

Divendres 12 de desembre

Ens vàrem trobar al cor de la Selva, a la vila de Sant Hilari Sacalm, anomenada “la vila de les cent fonts”, a l’àrea d’autocaravanes que ha habilitat aquesta població.

Dissabte 13 de desembre

A les 10:00 vam agafar les autos i les vam aparcar al parc de Cal Sastre, on hi ha taules per dinar i fer el cafè. Agafem les motxilles amb aigua i alguna cosa per picar i ens preparem per començar l'excursió.

Fem la ruta de la Font de la Formiga. És un recorregut circular de 13'55 km. L'itinerari ofereix excel·lents vistes sobre la plana de la Selva i sobre el massís del Parc Natural del Montseny i les Guilleries. Passa per paratges rics en vegetació de bosc humit i de ribera, boscos de fagedes i ens acosta a diverses fonts: la font de la Formiga i el seu salt d’aigua, la Font del Vern i la Font del Gavatx i la Font de les Clotas. Tot i això hem vist algun cartell que diu que l’aigua no està sotmesa a control sanitari.

 Ha estat una bona caminada! Cap a les dues vam arribar a les autos i hi ha gana. Dinem i fem el café a les taules del parc. Fa bona temperatura per ser desembre!

No ens podem entretenir gaire perquè a les 18:00 ens esperen per visitar el CENTRE ARTESÀ DE LA TORNERIA, que està molt a prop de l’àrea. Aquí veiem una exposició de maquinària i eines antigues. A partir del treball de la fusta i amb la industrialització, la torneria es convertí en el sector industrial més important i dinàmic de Sant Hilari. Tres artesans de la vila ens fan demostració en directe i veiem com fabriquen baldufes i altres estris en pocs minuts.

 Després de la visita vam tenir temps lliure fins les 21:00, quan ens vam retrobar tots al pavelló que hi ha al costat de l’àrea per fer el sopar de Nadal. Ens vam encabir tots amb les taules i cadires del pavelló i després de sopar hi va haver partit de futbol.

 

 Diumenge 14 de desembre

Ens vam trobar a les 10:00 i vam pujar tot xino-xano al ESPAI AQUA. A les 10:30 ens van fer una visita guiada. Es tracta d’un museu modern que vol emocionar el visitant i despertar la seva curiositat envers les Guilleries i la seva principal font de desenvolupament: l’aigua mineral. Un seguit d’històries vinculades al bosc hi conflueixen: la història del bandoler Serrallonga; l’aigua i l’aprofitament medicinal i balneari; i el passat i el futur dels oficis vinculats a l’aprofitament del bosc i de l’aigua.

 Un cop feta la visita vam baixar al centre del poble i vam visitar el museu Guilleries on vam poder veure  més detalladament el paisatge, els arbres, les plantes remeieres i fetilleres i el cau de la Guilla!

Després ens va regalar l’habitual aperitiu, dinar, cafès i ens  vam desitjar bones festes i bon any i fins l’any que ve!!!