Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Ens varem trobar, despres de la consulta al aparcament BSN del carrer Almogavers-Llacuna de Barcelona

Dissabte 15 de Novembre

Al mati vam sortir a les 10 i vam una passejada per la Rambla de Poblenou fins a la platja de la Marbella i la zona Forum. Las adolescents van aprofitar per fer botiging a Diagonal Mar.

La Rambla de Poblenou es un carrer que nosaltres apreciem especialment, doncs ha segut el nostre. Curiosament te les mateixes dimensions que un carrer del eixample però el seu disseny fa que sigui totalment diferent. Aquest efecte s'aconsegueix donant protagonisme als vianants per sobre dels vehicles. Això va ser des de la seva construcció i es va propiciar que al seu voltant s’hagin situat tota mena d’entitats veïnals i una gran activitat comercial.

Al tornar ens varem parar a "La cervecita nuestra de cada dia", local on es poden comprar i tastar tota mena de cerveses de tot el mon. Bona experiencia encara que algunes de les cerveses son nomes per iniciats.

Varem dinar a les autos i a la tarda vam agafar el metro fins a la Barceloneta, on ens esperarve a les 16 h a la “Fabrica del sol” de l’ajuntament de Barcelona per fer una visita guiada i una mena de joc per mostran-se que tambe a la ciutat hi ha una esplendida biodiversitat. Llastima que ni la epoca ni l'horari va ser el millor.

La Fàbrica del Sol, un exemple de sostenibilitat

Un equipament municipal d’educació ambiental que integra una sèrie de serveis dirigits a la ciutadania en matèria d’energies renovables, medi ambient urbà i sostenibilitat. Situat a l’antic edifici modernista de la Catalana de Gas, el centre s’ha rehabilitat emprant materials de bioconstrucció i criteris d'ecodisseny i es presenta ara com un organisme viu, perfectament integrat a l'entorn.

A mitja tarda vam traslladar les autos cap a Cabrera de mar. Aparcarem al aparcament municipal que hi ha a la NII, al costat del supermercat Lydl.  Al mati agafarem el tren per anar a Mataró, una parada.

Diumenge 16

A les 11 hem d'estar a la nau Gaudi.

És el primer edifici que va construir Antoni Gaudí i l’únic que no va ser promogut ni per la burgesia ni per l’església, sinó per una de les primeres cooperatives obreres del tèxtil.
La seva amistat amb Salvador Pagès, un dels líders més destacats del moviment cooperatiu a Catalunya, va ser decisiva per a aquesta col·laboració, fins al punt que en una primera etapa Gaudí va simpatitzar amb els nous moviments socials. De tot el projecte que va idear es conserven la nau de blanqueig i les latrines adjacents.

És una obra clau en el plantejament perquè va obrir el camí de la creació gaudiniana més genuïna: el desenvolupament dels arcs com a elements sustentadors. Si no hagués existit la cooperativa de Mataró, Gaudí no hauria desenvolupat les fórmules que posteriorment va fer servir per projectar les golfes de la Pedrera o la famosa maqueta estereofunicular de l’església dela Colònia Güell. La utilització dels arcs parabòlics va permetre a Gaudí cobrir una superfície diàfana de gairebé 600 metres quadrats sense haver de recórrer a columnes o murs, i la utilització de la fusta li va permetre articular-la en petits trams per formar uns arcs esvelts i resistents.

Actualment s’exposa a la Nau Gaudi l’exposicio Bassat d’art contemporani de Catalunya

Les obres de la Col·lecció Carmen i Lluís Bassat constitueixen un dels fons més representatius del que ha estat l’art català de la segona meitat del segle XX. Iniciada l’any 1973 amb l’adquisició de l’obra Banyista d’un aleshores novell Serra de Rivera, no ha parat d’ampliar-se. La passió del matrimoni Bassat per l’art en ocasions ha anat més enllà del col·leccionisme, com quan van embrancar-se com a accionistes de la històrica galeria Adrià de Barcelona, on exposaven regularment artistes com Guinovart, Ràfols-Casamada o Sergi Aguilar, entre d’altres.

S’han seleccionat prop d’un miler d’obres del fons de la col·lecció, que,  ordenades cronològicament per difondre l’obra d’uns artistes poc o gens representats als nostres museus. Es vol contribuir a explicar la successió de circumstàncies i de fets que han propiciat l’art del nostre temps i divulgar el coneixement que aquest patrimoni representa pel que fa a uns artistes, a uns corrents, a un territori i a uns períodes.

Despres de la visita guiada, els nens van poder participar en un taller de fabricacio de monstres. 

Per desilusió de tots, a ultima hora el nostre amic Quique el malabarista va preferir anar a veure a la seva novia. Ja se sap...

De totes formes podeu  veure la seva actuació al Liceu a : https://www.youtube.com/watch?v=CYu1j6laaQE

Vam diinar a les autos i en ben dinat, cap a casa. Per nosaltres l'ultima sortida. Tristos os desitgem el millor per tots i bones rutes.

Petons i esperem que fins la propera..............