Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

MARIDATGE I JAZZ ENTRE ELS CONTRAFORTS DE LA SERRALADA LITORAL

 

DIVENDRES, 4 DE JULIOL

El nostre cap de setmana va començar a Vilafranca del Penedès, a l'àrea d'autocaravanes que des de fa uns anys està ubicada molt a prop del centre de la població. Volíem aprofitar la circumstància del Vijazz i que durant la tarda-vespre del divendres poguéssim assistir a algun dels concerts programats. Entre vins i música de jazz vam acabar en una cèntrica plaça fent un entrepà i xerrant una mica de tot.

En aquesta sortida vam tenir l'assistència d'una nova família de Lleida.

En acabar vam tornar anar a dormir a l'àrea d'autocaravanes.

 

DISSABTE, 5 DE JULIOL.

Vam sortir cap a Guardiola de Font-rubí.

Ens vam instal·lar en una zona habilitada al costat del camp de futbol, vam agafar les bicicletes i vam fer una pedalejada "plana" fins els gorgs del riu Foix.  La marxa en bicicleta va ser força agradable, sense massa complicacions i entre les vinyes de la zona. Potser la calor, que ens va acompanyar durant tot el recorregut, fou el que més ens va cansar.

Arribats als gorgs ens vam banyar en unes basses naturals, en un racó bastant desconegut situat entre els contraforts de la serralada litoral, on l'aigua estava força fresca. Ens va reconfortar de la calor que feia a aquesta hora.

En aquest espai vam dinar i, en acabar, vam retornar cap a les autocaravanes.

Per la tarda en Pere Lluch ens  va ensenyar les seves instal·lacions i el seu molí vell d'oli. En acabar la visita i després de moltes preguntes i les corresponents explicacions ens van fer entrar a una sala on van aparèixer porrons d'un fresc vi i uns quants setrills d'oli que juntament amb unes torrades de pa de pagès ens van permetre recuperar forces i assaborir la qualitat dels seus productes.

Per sopar vam  treure les taules i vam fer un sopar d'amanides d'estiu i embotits. En aquest àpat vam poder tastar els vins blancs i rosats de la zona i, com no podia ser d'altra manera, les catànies.

 

DIUMENGE, 6 DE JULIOL

 

Cap a les 10.00 del matí ens vam trobar en una vinya de sumoll amb el Josep Queralt i en Jesús Velacoracho (blog: http://entrevinosyamigos.com/blog/?author=21) . En Josep és l'enòleg de l'heretat mont-rubí (http://www.montrubi.com/). Ens va explicar la manera com treballa els camps i les atencions que dedica a les vinyes. Més tard ens vam acostar a les bodegues on en Josep i en Jesús ens havien preparat un maridatge dels vins de la casa amb uns formatges que per l'ocasió ens havia recomanat en Jesús. En Jesús ens va fer unes treballades explicacions sobre els vins, els formatges i la Via Augusta, temàtica a la qual hi dedica força temps d'investigació. Cal tenir present que en aquesta propietat encara preparen  tres varietats de vins com es feia a l'època dels romans. També tenen altres varietats elaborades de manera més actual i d'una excel·lent qualitat. Són uns vins molt preuats i premiats.

Els maridatges que vam fer foren:

 

Durona blanc 2013 (parellada elaborada amb atuell ceràmic) amb un brie de meaux.

Black 2013 (negre jove de maceració carbònica de garnatxa) amb un morbier.

Gaintus BN 2012 (sumoll sense utilitzar sulfits ni cap altra intervenció enològica, que no sigui la pròpia evolució natural del procés) amb un fourme d'ambert dop.

Advent sumoll 2009 (vi dolç de sumoll penjat al paller durant quatre mesos) amb un Stilton blau.

 

Per atendre els més menuts vam comptar amb el servei de cangurs de l'ACA. Se'n van fer càrrec en un parc proper i, d'aquesta manera, els pares i les mares vam poder gaudir de les explicacions i del maridatge.

Acabada l'activitat tornarem a Guardiola de Font-rubí on vam dinar. Van tornar a aparèixer els cafès, les infusions, les catànies i ens vam acomiadar fins el proper setembre.

Hem de donar les gràcies a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i a l'Ajuntament de Font-rubí per les facilitats que ens van donar per pernoctar i poder fer el sopar de dissabte i el dinar de diumenge.

Agraïm al Pere Lluch, al Josep Queralt i al Jesús Velacoracho la seva amabilitat i  les atencions que amb nosaltres van tenir.