Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

Castell de Balsareny
Sant Feliu Sasserra
Assemblea General
Carnestoltes
Gimcana
Gimcana
Pica pica
Castell de Balsareny
Carnestoltes
Carnestoltes
Carnestoltes
Carnestoltes
Carnestoltes
Carnestoltes
Carnestoltes
Carnestoltes
Carnestoltes

Entre Bruixes i Castells.

Ens vam trobar el divendres tarda/vespre/nit al camp de futbol de Sant Feliu Sasserra on vam passar la nit.

Dissabte a les 11h vam anar  a visitar el Centre d'Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra on en Jordi ens relata alguns dels episodis més significatius de la cacera de bruixes.

El muntatge ofereix una visió del fenomen de la bruixeria ressaltant-ne, d'entrada, els aspectes més positius, com un fenomen ancestral, present d'una manera o altra en totes les cultures i en totes les èpoques, vinculat especialment a les dones i al principi femení. En la primera part es dóna una visió històrica i antropològica, ressaltant els principals costums i creences que caracteritzen el fenomen de la bruixeria. En aquests àmbits el marc temporal no està definit, però abasta aspectes anteriors a les grans persecucions i altres de posteriors, tal com han perviscut en la memòria popular, en alguns casos fins ben entrat el segle XX. Bàsicament centrats a Catalunya i, molt en particular, al Lluçanès.

 

Un cop finalitzada la visita, els donem les gràcies per el detall que van tenir amb nosaltres de convidar-nos a un pica pica. Seguidament vam anar a fer una visita cultural pel petit poble de Sant Feliu Saserra i en acabat a dinar cadascú a la seva Auto.

A les sis de la tarda, ens vam dirigir cap a l'Ateneu del poble on vam celebrar l'Assemblea General.

A quarts de nou, tots vam anar a preparar el sopar i la disfressa per celebrar el sopar de Carnestoltes on més d'una disfressa ens va sorprende moltíssim i ens va fer riure molt.

El diumenge a les 10 del matí, va començar la Gincana infantil. Carreres d'obstacles, de transportar persones, cares de lletjos...

A quarts de 12 vam iniciar una passejada amb les autos fins al Castell de Balsareny.

Allà ens esperava en Salvador i el seu equip d'actors on ens expliquen la història del castell d'una manera divertida i participativa. Vam dinar al mateix parking de les autos a l'exterior donat que feia un solet molt agradable i com cada diumenge després de dinar...és hora de marxar. Ens despedim i fins la propera !!

Aquí teniu els enllaços al Centre de Interpretació de la Bruixeria i el Castell de Balsareny.

http://www.firabruixes.cat/centre-interpretacio-de-la-bruixeria/

http://castelldebalsareny.wix.com/castell