Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

 

CALÇOTADA AL MAS LA LLUM I ASSEMBLEA GENERAL

Després de les intenses pluges i nevades, tot replantejant el pla B, iniciem, tal com estava previst, la sortida el divendres en el mateix punt de trobada, a l’estació de la via verda d’Horta de Sant Joan. Poc a poc les autocaravanes van arribant en el parquing ple de bassals, fang i en els camps encara amb una mica de neu caiguda el mateix divendres al matí.

El dissabte al matí ben equipats amb botes d’aigua, bosses de plàstic als peus i tisores de podar ens desplacem a peu cap a la vinya  per iniciar la poda de ceps. Un cop allà el Salvador ens explica com fer la poda per tal d’optimitzar la propera collita i rejovenir el cep. Cada ACA ha de podar una filera de ceps i tant sols els ACA 12 aconsegueixen complir els deures.

Tot seguit ens desplacem cap a Arenys de Lledó i després de l'aventura de travessar uns grandiosos bassals plens de fang, aconseguim aparcar a la pista poliesportiva, ja que al Mas la Llum és impossible accedir-hi amb auto degut a les darreres pluges i neu. Un cop aparcats encenem el foc i comencem a coure els calçots i la carn i cada ACA prepara una salsa per tal de poder tastar-les totes.

Acabant el dinar i la sobretaula, ens desplacem cap a la finca autosuficient del Mas la Llum, els adults caminant i els nens en furgoneta. Un cop a la casa, la Marta i el Xavi ens expliquen el procés de construcció de la seva casa rural d'allotjament compartit de fusta i palla.

Tornem al poble i  en el teatre d’Arenys de Lledó, iniciem l’assemblea general anual de l’ACA i tractem els diferents temes que hi ha en el ordre del dia. Tot seguit sopar cadascú a la seva auto i acabem la vesprada amb un Rom cremat i uns rosquets típics de la zona, al voltant de la foguera que segueix encesa del matí quant hem cuit els calçots.

El diumenge ens desplacem amb les autos de nou cap a l’estació d’Horta, un cop allà descarreguem les bicicletes i ens desplacem per la via verda direcció Arnes i Cretas. Pel camí ens trobem neu i fins i tot algún pi que ha caigut al mig de la via verda, a mesura que anem avançant cada vegada hi ha mes neu, cadascú en funció de les ganes i condició física gira i torna cap el inici. Els més valents arriben fins a Cretas. Un cop a les autos fem el típic vermut del diumenge, dinar, cafès i  cap a casa que hi falta gent.

 

Agraim la col.laboració del Salvador per ensenyar-nos a podar ceps, a l’ajuntament d’Arenys de Lledó per cedir-nos la pista poliesportiva i el teatre i sobretot a la Marta i el Xavi per explicar-nos la construcció de la seva casa rural i ajudar-nos a preparar la calçotada i la sortida en general.  www.maslallum.es