Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

 CONEIXENT EL PARC DEL FOIX

Aquesta sortida es va fer durant el primer cap de setmana del mes d'octubre de l'any 2012.

Ens vam trobar al peu del Castellot a l'Alt Penedès el mateix cap de setmana que els Castellers de Vilafranca guanyaven novament el concurs de castells de Tarragona. Vam passar la nit al peu d'aquest cim una mica junts degut a que les pluges dels darrers dies havien deixar una part de l'explanada enfangada i amb risc de quedar atrapats. 

A les 10 de dissabte vam emprendre la marxa cap el Castellot. Va ser una passejada d'una hora per un camí agradable i sense complicacions gaudint del dia i de l'excel·lent temps que vam tenir.

El Castellot és un dels miradors més esplèndids del Penedès, dalt d'un penya-segat de 469 metres. El Castellot s’esmenta per primera vegada l’any 977 en ocasió d’una venda que feu el comte Borrell de Barcelona. Aquest castell defensava els límits occidentals de la comarca, i va ser el centre -juntament amb el de Castellví de Rosanes- d’un dels llinatges feudals més importants de la marca del Penedès.Té una vista privilegiada des d'on es pot observar bona part de la plana del Penedès.

Vam tornar a dinar a les autocaravanes després de visitar les restes del castell i la cova que es troba al seu peu. Tot i que vam donar un cop d'ull, encara és massa d'hora pels bolets que se'n fan en aquesta muntanya.

Més tard vam portar els adolescents a Vilafranca. Van fer "Parellada". Això és botigues i emprovadors per acabar a la casa dels organitzadors fent el que més els hi agrada: televisió, Playstation i Facebook.

La resta vam anar cap a Sant Marçal. Vam deixar les autocaravanes al camp de futbol i en un local proper vam preparar una xatonada. 

Cada família va preparar truites. Hi va haver de molt originals i d'una qualitat excel·lent. Va ser un bon sopar on van poder gaudir de les habilitats culinàries del personal. El xató, que va ser novetat per alguns, va arrodonir un bon vespre on no van faltar les ja tradicionals catànies que aquesta vegada van venir acompanyades per una altra tradició penedesenca: les garlandes.

A les 10h de diumenge sortírem en direcció al castell de Penyafort.

El castell de Penyafort es troba situat al sud de Santa Margarida i els Monjos, vora el curs del riu Foix i ben a prop d’una sèrie d’indústries. És un conjunt format per les restes de l'antic casal fortificat de Penyafort (torre circular, llenços de mur), un convent i una església. Tradicionalment s'hi localitza el naixement d'un personatge conegut; Sant Ramon de Penyafort (1185 - 1275), dominicà i canonista, doctor en jurisprudència per Bolonya i conseller de Jaume I, canonitzat el 1601. Aquest espai, de diferents etapes arquitectòniques i de diversos propietaris, és la porta d'accés al Parc Natural del Foix.
Vam visitar el castell on ens van passar un audiovisual sobre el Parc del Foix i vam fer un interessant taller d'elaboració de colònies.

Vam dinar a l'aparcament del castell i en acabar cadascú va marxar cap a casa seva.