Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
Sortida del al Titol Versió per imprimir

LA VALL DEL LLEMÉNA
 
 
Divendres 29 de juny
 
Ens hem anat trobant de mica en mica, per sort les ombres dels plataners ens van acollir i fer baixar una mica la temperatura de tota la setmana. Els mosquits no ens deixaven tranquils, però a la llum de les espelmes vam poder prendre la fresca.
 
 
Dissabte 30 de juny
 
Aquesta vegada més permissius amb l’horari i  tots ben equipats amb les bicis, els banyadors i moltes ganes de pedalar vam anar fent camí cap al Gorg del Diable
Uns 10 km de agradable camí a mitja ombra, vam pasar per Sant Marti de Llemana, Volca de la Banya del 
Boc, Pla de Sant Joan i la baixada al riu despres de deixar les bicis amb alguna assistència “d’autocaravana escombra” tothom va poder arribar-hi bé. 
 
La trobada amb el Gorg va ser ben rebuda per grans i petits, amb un algun comentaris de com heu trobat això, al començament els mes agosarats van saltar al gorg més gros, però de mica en mica ens hi vam anar saltant i molts van deixar sortir el nen/a petit/a que portem dins, la pujada amb la corda deixarà records.
Uns altres no tant agosarats, ens vam quedar en un altre gorg no tant gran, però molt mes tranquil i còmode amb jacuzzi inclòs.
La tornada va ser una mica sufocant, el sol ens va acompanyar. 
 
Després de descansar de la pedalada iniciem el concurs científic. Comencem fent volar avions de paper, un més, altres menys, altres amb vols invertits i d’altres planejant..... Seguim amb el vol de coets, aquest experiment es va fer una variant, fer volar un coet amb aire comprimit, continuem amb el cotxe que va amb aire, aquí si que hi va haver un bon treball i d’altres algun intent de picaresca !!!! Acabem el concurs amb les Torres de Hanoi, molts intents i fins i tot els petits van solucionar el problema matemàtic.
 
Després de tanta emoció ens posem a la cuina i al cap de poc comencen a sortir els fideus, no podia ser d’altra manera i tots els plats de fideus boníssims. Fem una bona sobretaula amb la companyia de les granotes i cap a dormir ben fresquets.
 
Diumenge 1 de juliol
 
El matí es desperta amb quatre gotes i núvols.... que fem, que farà.... plourà.... Amb l’Ester Sala Codina, llicenciada en farmàcia fem un recorregut per la zona per conèixer plantes medicinals, entre elles la flor blava, el saüc, les ortigues, la carbassina, la cua de cavall, mil fulles, romeguera, acàcia, plantatge estret, herba berruguera, espinacal...
 
Seguidament i sota un roure majestuós vam fer el taller de remeis tradicionals, alcohol de romaní, oli de calèndula, xarop de ceba i vam tastar el xarop de pinya.
 
Van caure unes gotes, però per sort la protecció del roure ens va deixar acabar el taller, ens feia de tendall natural.
 
La pluja no ens va deixar fer l’aperitiu, però si que vam poder fer el cafè i aquesta vegada amb una mica de jersei i tot.... per fi el calor ens va donar una mica de treba. Petons, abraçades i molt bones vacances a tothom !!!!!
 
Volem agrair la col•laboració a l’Ajuntament de Sant Esteve de Llémena i en especial a l’Andreu per deixar-nos estacionar en un lloc tant agradable. També agrair a l’Ester Sala que compartís amb nosaltres el gran coneixement que té sobre les plantes.