Recomanacions i consells per a autocaravanistes

La nostra experiència personal en la practica de l'autocaravanisme, ens permet oferir-vos les següents recomanacions i consells que de ben segur us seran d'utilitat. Aquesta relació ha estat elaborada amb els coneixements de tots, de forma que si tens un consell per aportar no dubtis i envia'l a acautocaravanistes@telefonica.net i nosaltres gustosament l'afegirem. Gràcies per la teva col·laboració.

- Manteniu sempre una actitud cordial i solidaria amb els demés autocaravanistes i respectuosa envers la resta de la gent, segur que l'observació d'aquesta norma us portarà moltes satisfaccions.
- Una autocaravana es com una casa: si està tancada, es fa malbé; necessita d'aquell ambient habitable que dona "el calor humà", servir freqüentment es sens dubte la millor "teràpia" per mantindre la seva "salut" en perfecte estat.
- Un bidó de plàstic d'uns 20 litres es ideal per reposar l'aigua de l'autocaravana i es mes útil que una manega, ja que els punts d'aigua no sempre estan a peu de carretera.
- Una petita bomba submergible de 6 o 10 l/min. A 12 volts, un tros de mànega flexible i unes quantes abraçadores (a ser possible retallables) ens poden ser útils en cas d'avaria.
- Una segona bateria sempre resultarà molt practica ja que ens augmentarà la nostre capacitat elèctrica; cal que aquesta segona bateria sigui de la mateixa capacitat, es carregaran millor i amb mes efectivitat. Un repartidor de càrrega ens ajudaria a recarregar-les d'una en una, així es carreguen mes be.
- Uns cunys de material resistent us ajudaran a salvar els desnivells del terreny a l'hora d'estacionar.
- Una capsa d'eines ben assortida sempre es d'utilitat.
- Procureu aparcar sempre de cara a la sortida del estacionament, en cas de una eventual sortida ràpida serà molt mes fàcil no haver de maniobrar.
- Si a l'hivern passeu nits a muntanya es preferible que utilitzeu propà, ja que el butà congela a 1 ó 2 graus sota zero i en canvi el propà a prop dels 40 graus sota zero.


- Quan bescanvieu les ampolles de Propà de l'autocaravana, comproveu sempre amb molta cura la vàlvula superior de les mateixes, moltes vegades presenten cops que deformen la peça, fent impossible la connexió posterior a la vostra "pinya". De vegades es pot arreglar amb una llima de ferro.
- A l'estiu porteu els aliments i la beguda frescos des de casa i els glaçons fets. D'aquesta forma potenciareu la capacitat frigorífica de la vostra nevera.
- Obriu el temps just la porta de la nevera, ja que costa abaixar els graus de la temperatura a l'interior i s'escapa molt ràpidament la fredor aconseguida.
- A l'estiu i sempre que es pugui, quan aparqueu, procureu que el sol no toqui directament a les reixes de la nevera, dificulta el seu ja costós funcionament.
- Reviseu el txiclé i el cremador de gas de la nevera, especialment abans de l'estiu, una mala combustió per acumulació de brosses de carbó limitarà la potencia de la vostra nevera quan mes la necessiteu.
- Un parell de ventiladors a la reixa de sortida del aire calent de la nevera i a la part superior ens farà guanyar en fredor, sobretot a l'estiu.
- Carregueu i buideu aigua i WC sempre que en tingueu ocasió, encara que les vostres reserves siguin prou bones.
- En el cas dels WC químics, es millor i molt mes còmode portar dos dipòsits, no sempre es pot buidar quan el tenim ple.
- Quan finalitzeu els viatges i després de buidar completament els dipòsits de les aigües negres (WC), deixeu-los tancats i ja preparats amb una dosi de líquid químic especial per inodors i una mica d'aigua, així eliminareu mals olors i conservareu més nets els dipòsits.
- Quan deixeu l'autocaravana a la vostra base, deixeu obert el broc de desguàs de les aigües grises per tal de que l'interior del dipòsit s'eixugui, evitareu males olors. Si cal, cobriu el broc amb una tela metàl·lica, evitareu que qualsevol animal pugui entrar pel forat.
- Si pels desguassos de les piques de la vostra autocaravana sentiu pudor, poseu un raig de lleixiu i de seguit marxarà aquesta pudor. Procureu buidar el mes aviat possible, l'aigua grisa està fermentant per això fa mala olor. Les restes de menjar que s'han escolat per la pica, son les que provoquen aquesta fermentació de l'aigua. De tant en tant, si persisteix el problema, poseu-li mitja dosi de líquid químic.

- Comproveu amb certa freqüència la pressió de la roda de recanvi així com la del vas d'expansió del circuit d'aigua, situat molt prop de la bomba si te vàlvula.
- Si guardeu l'autocaravana en un lloc humit poseu algun producte tipus "Bola Seca", absorbirà la humitat i evitarà la formació de fongs.
- Un joc d'aïllants tèrmics (amb ventoses) us ajudaran a mantenir la temperatura interior de l'autocaravana.
- És interessant portar un joc de fusibles, té un cost insignificant i us pot evitar bastants problemes.
- Cal anar amb molt de compte a l'hora de distribuir les càrregues, són vehicles molt voluminosos i de poc pes. Convé posar les coses més pesades a les zones de baix i properes als eixos, i deixar els armaris de dalt per a les més lleugeres.
- Quan estigueu en zones "delicades", no baixeu mai de l'autocaravana amb poca roba ( banyador,...) i sense res a les mans ( bosses, cameres,...) D'alguna manera esteu dient que és tot a dins i sobretot no deixeu coses llamineres a la vista, inciten als amants del dels altres.

-Atenció quan aparquem aprop de senyals de circulació, o sigui paralels a la vorera, l' alçada de la nostre autocaravana fará que en el moment de sortir tinguem problemes i tocarem amb les esmentades senyals.
-Tembé es interesant tenir en compte que l' alçada del vehicle impedirà que altres vehicles vegin la senyal .
-Son dos recomenacions que tenen que veure entre si. L' una es interessant pel propi conductor i l' altre per la resta de conductors.

 

Esperem les teves recomanacions i suggeriments